Gott nytt år!
Publicerat 2011-12-31 kl. 09:25:50

Gott nytt år på er allesamman! Det har varit ett bra år, men nästa kommer bli ännu bättre för då kommer jag ta studenten och bli utbildad nagelteknolog, wiiiiiee! Vill önska er alla en god fortsättning på det nya året och tacka för detta, kramar!


Bilder jag tog under nyår förra året i Thailand!

Naglisar
Publicerat 2011-12-30 kl. 18:31:46

Hello bloggen! För några dagar sen gjorde jag om mammas naglar, och denna gång ville hon ha ljusblå tippar, vilket blev fint. Idag har Andrea och Johanna varit här för att bli nyårs fina. Andrea valde ett mörklila glitter och lite silverpaljetter och en blomma, riktigt party! Johanna valde illrosa med handmålade rosetter och streck, jätte sött blev det!

Svar på typ 100 frågor...
Publicerat 2011-12-29 kl. 11:33:51

Jag vet att jag inte har svarat på massor av era frågor, så tänkte göra det nu, förlåt att det tagit sån tid bara...

Elin frågar:
Kollade in inlägget om att bygga ut nagelbädden! Fantastiskt bra!! Men när du bygger ut liksom för att det inte ska bli för korta naglar ( innan free edge) målar du med make up gel lite på toppen eller hur gör du? Kram på dig

Hejsan Elin!
Vad bra att du gillade det! I detta fall gjorde jag det eftersom att jag ville att alla naglar skulle bli lika i färgen, det var nämligen den enda jag byggde ut den gången då den hade gått av. De andra naglarna var hennes egna så de hade redan en naturlig nyans. Ibland kan det vita skifta lite i färg beroende på om man lägger det på tipp, på egen nagel eller på utbyggd nagel, vitt är lite så... Men vanligtvis behöver man alltså inte lägga det på själva tippen, man anpassar efter kunden och vad som blir bäst på den. 
Hoppas det hjälpte! Kram 
/Mimmi 

Elin frågar: 
Du skulle vara guldvärd om du fotade allt du använder så att man skulle kunna göra en beställning med dina grejer och att du skriver när och hur man ska änvända allt tydligt! Det är du väldigt bra på för alla andra nagelbloggare är så otrevliga och dåliga på att visa! Kram
 

Jag ska fixa det så fort jag kan!!! 
Vad gulligt sagt. Jag vill verkligen hjälpa er för jag vet hur jag själv hade det när jag försökte hitta någon som kunde hjälpa mej, jag vet vad du menar med att många är otrevliga... 
Kram 
/Mimmi 

Elin frågar: 
Hur länge ungefär satt de första naglarna du gjorde? Kram
  

Det kommer jag faktiskt inte ihåg, men jag gjorde dem på mej själv. Har för mej att de satt ganska bra eftersom att jag gjorde dem på mina egna naglar, jag behövde inga tippar eftersom mina egna redan var så långa.
Kram
/Mimmi

Elin frågar:
När du gör franska, målar du tippen eller har du vita tippar? Kram

Det är lite olika vilken tipp jag tar och det beror på hur kundens naglar ser ut från början. Är det en nagelbitare använder jag naturella tippar och sedan vit gelé och är det en som har lång nagelbädd tar jag vita tippar och vit gelé. Jag har aldrig bara vita tippar för då får man inte till någon snygg smile enligt mej, den blir så rak då. Man kan dessutom få känslan av att naglarna är lite plastiga.
Kram 
/Mimmi 

Anonym frågar: 
Målar man gelén på formen där förlängningen blir sen? :)

Precis, det syns inte så tydligt på bilden, men det stämmer. 
/Mimmi 

Elin frågar: 
Vilken nagelcleanser använder du som är glansbevarande?=) 

Min tog nyss slut så jag kanstade den och kommer inte ihåg vilken jag hade. Men det är bara att läsa om de olika vätskorna så står det på någon! 
/Mimmi 

Anonym frågar: 
Bild 4; har du lagt gelé på hela nageln eller bara på tippen? svårt att se :) men det måste ju gå av lätt näd du filar om det bara är längst ut på tippen? =) 

Ja det stämmer, man lägger på hela nageln, annars går det av. Förstår att det är svårt att se, inga superbilder direkt! 
/Mimmi
 

sara frågar: 
Kom du underfund med vad det var du behövde göra för att naglarna skulle sitte bättre på kunder? jag har det problemet nu, på kund sitter de kanske i två veckor och ibland betydligt längre, men när jag bygger på mig själv sitter de över 1 månad.. är så frustrerande!

Ja det gjorde jag, efter mycket övning. Mycket låg nog i att jag gjorde gelén mycket tjockare i kanterna på kunderna än på mej själv, så då började materialet släppa... Sen började jag göra underarbetet mycket noggrannare. Dessutom lär man sej och blir bättre med tiden. Jag förstår dej, det är en frustrerande tid när man inte vet vart felet ligger, men granska dej själv noga och tänk på vad du gör så bra på dej själv jämfört på andra, då kommer du nog på det! 
Lycka till! 
/Mimmi 

Linda frågar: 
Tack för bilderna steg för steg en sak jag undrar är om du bygger ut med sculpting gel eller building? kram

Varsegod Linda! Jag bygger ut med buildinggel och det fungerar super. 
Kram 
/Mimmi 

Maria frågar om Hur man bygger en nagel med form : 
sygga naglar.. vilken typ av Make Up gel har du använt dig av? vilken färg o märke på nded.se menar jag....

Tack så mycket! Jag använder mej utav denna på just dessa naglar: http://www.nded.se/uv-gel-faerg-gel/euro-line/euro-line-spaed-gel.html#tcnd_757, den gammelrosa. Det är den jag använder mest för den passar till de flesta hudfärgerna och är supersnygg på! Men jag har alla hemma ifall att...

Linda frågar:  
Hej! Fina! Här kommer några frågor! :) Hur fäster du paljetterna? Bild fyra. Är det building gel eller grundgel? Vilken glans använder du, vet att euro-line har två olika? Hur brukar du göra med buildinggel, lägger du det i fler omgångar för att lyckas med att bygga utan att det ska rinna ner på kanter och liknande?

Mvh
Linda 

Hejsan Linda! 
Jag fäster paljetterna via att lägga ett tunnt lager building gel och sedan dutta ut dem där jag vill ha dem, och sedan in i lampan. 
I bild fyra har jag använd mej av building gel, grundgelen är för tunn när man ska bygga ut. 
Jag använder mej utav denna glansen: http://www.nded.se/uv-gel-faerg-gel/euro-line/euro-line-sammanfattning-sluta-topp-gel.html#tcnd_893. Jag tycker att den är jätte bra! 
Jag brukar lägga ett lager och ta ett finger i taget för att det inte ska rinna, jag tycker att det sättet fungerar bäst, i alla fall för mej. 
Hoppas du fick hjälpen du behövde! 
/Mimmi 

Anonym frågar: 
Du får till formen så snyggt! Hur gör du? :D Hur håller du filen lixom!

Haha, så enkelt är det inte! Först filar jag tippen eller nageln om det är den naturliga i formen de ska vara. sedan bygger jag nageln och innan glansen så filar jag på gelén, glansen tar bort alla repor. Men det krävs mycket övning, mina naglar hade inte så här fin form i början, och jag tycker att det är något jag fortfarande måste jobba på... Men tack att du tycker det! 
/Mimmi 

Elin frågar:
Hej! jag använder samma topcost som du men av nån anledning har locket låst sig, får inte upp det, har det hänt dig nån gång? burken är helt ny :( 

Hejsan! Jag tyvärr har det hänt mej med en gång. Jag fick aldrig upp den så jag kastade den... 
/Mimmi 

Antonija Ereiz frågar: 
Du måste berätta vart du fått de där flingorna ifrån?=) 

Dom har jag köpt på Nagelgiganten faktiskt! Jätte söta! 
/Mimmi 

mikaela frågar: 
Hej!

du gör så grymt fina naglar!!
Vilken utbildning ska du gå? Skulle också vilja men kan inte bestämma mig för vilken.. och så dyrt.. :(

Tar du 400 för ett nytt set eller är det erbjudandet för 200 som gäller?

Mvh Mikaela

Hejsan Mikaela! 

Tack, vad snällt! 
Jag har inte riktigt bestämt mej men jag vet att jag vill jobba med märket Light Elegance eftersom att det verkar helt fantastiskt att jobba med och det sitter jätte bra. Så kolla först upp vilket märke du vill jobba med, och kolla sedan ut vart du vill gå kursen i så fall, ett tips bara! 

Jag tar 350:- för nytt set och 300:- vid återbesök, du kan kolla in kategorin
prislista för mer detaljerade priser.
/Mimmi 

Sandra h frågar: 
Hej!

Jag håller också på med naglar som du! Du ger mig så mycket inspiration med all glitter osv.

En fråga bara!
Använder du elfil när du filar bort eller har du en vanlig?

Tack för en bra blogg!
KRAM Sandra 

Hejsan Sandra! 

Åh vad kul att det ger dej inspiration! 

Nej jag använder bara vanliga filar, har ingen elfil faktiskt... Men jag tycker det fungerar utmärkt utan elfil.  

Varsegod! 
Kram 
/Mimmi 

Anonym frågar:
Hur gör du snöflingorna så jämna och fina? Målar du för hand eller använder du en mall?

Det är klistermärken, det är därför de är så jämna. Jag har köpt dem på Nagelgiganten.se, så att du vet! 
/Mimmi 

Ida frågar:
Hej!

Måste börja med att säga att du är grymt duktig!

Sen har jag en fråga. Har varit iväg och gjort mina naglar en par gånger, men varje gång börjar naglarna lossnar efter ca 2 veckor, dem släpper i kanterna .. Jättatråkigt! Varför blir det så? Har även beställt hem ett startkit och gjort på mig själv några gånger, blir samma sak då fast ännu fortare. Funderar på att gå en nagelutbildning så därför är jag hemskt tacksam för svar!

Tack på förhand!
Med Vänlig Hälsning
Ida
  

Hejsan Ida! 

Tack så jätte mycket! 

Du kan inte ha gått till en så bra salong eller möjligtvis gjort hos en nybörjare där du gjorde dina naglar, för de ska inte börja lossna så tidigt om man går till en salong, då är något fel... Troligtvis är inte underarbetet rägg gjort, samt att lagret gelé i kanterna är alldelles för tjockt, och då lossnar det... 
Om du ska gå en utbildning, se till att salongen är SANSA-godkänd (kolla upp det på nätet så får du veta allt om det) och att det är en salong som många rekommenderar, annars kan det bli så att du kastar pengar i sjön. Ska man väl gå en utbildning vill man ju gå en bra! Så börja forska lite så hittar du nog en salong som möter dina behov... 
Lycka till tjejen!
/Mimmi 

Anonym frågar:
Hej fina mimmi! Vet du vart man kan köpa bra glitternagellack någonstans? Tacksam för svar! :)

Hejsan! Du hittar en hel del på Kicks och Åhlens, men du kan även hitta på olika internetsidor som Nelly.com osv. 
Hoppas du hittar några! 
/Mimmi 

Mikaela frågar: 
Hej!

Har ställt frågor till dig för ett tag sen (som du kanske inte hunnit svara på än) Men kollar din blogg varje dag så jag inte ska missa :D Men har lite mer frågor nämligen :)

använder du mallar till flest av dina kunder?

Jag får inte mina naglar att hålla nämligen.. :/
Och jag använder tippar med lim från kicks (extra strong, rosa) tror att du använder samma?

Kan det bero på vilket gele man använder?
Och jag har heller aldrig användt bonder lr liknande.. vad beställer du ifrån och vad?

Mvh Mikaela

Hej igen Mikaela! 

Skönt å höra att du har tålamod och kan vänta, för här kommer ju svaren! 

Jag bedömmer från kund till kund om jag ska använda tippar eller mallar, så det är olika. Men om kunden redan har lite nagel så bygger jag oftast ut dem, medan om det är en nagelbitare eller någon men kort nagelbädd så använder jag tippar...  

Jag vet inte hur Kicks tippar är, men limmet vet jag är bra eftersom att jag använder det. Du skulle kunna testa andra tippar och se ifall det blir bättre. Jag använde två olika sorter innan jag hittade den tredje jag använder idag, som jag tycker är super! 

Det kan bero på gelén, men oftast beror det på utförandet, att det är något man gör fel... Man måste bara öva och öva tills man inser vad man gör fel och testa sej fram. Man ska aldrig heller blanda märken mellan olika geléer osv. 
Oftast behöver man en bonder eller primer, eller båda, det beror på vilket märke man jobbar med. Jag jobbar med ett märke som heter Euro-Line som finns hos nded.se. Till den gelén behöver jag primer. 

Hoppas du fick någon hjälp! 
/Mimmi 

Anonym frågar: 
Hej! Hur gör du naturella franska, har du en mer "naturvit" gel eller? :)


Hejsan! Ja det stämmer, då använder jag mej utav en gelé som heter Soft White. 
/Mimmi 

Dalila frågar: 
Nästa gång någon ska göra naglar hos dig, kan inte du fråga dem om du kan ta bild. Alltså steg efter steg. Snälla!! Vill verkligen veta hur du gör dina naglar. Grymt snygga!!
 

Jag har redan gjort ett inlägg steg för steg ch det är inte så stor skillnad då jag bygger ut som annars... Spana in det så får du säkert en del tips! 
/Mimmi 

Mickis frågar: 
Jag vill också att du visar eller beskriver med vilka produkter och hur du gör det naturella franska! Sååå Snyygga!

Jag ska göra det så snart jag kan! Tack så mycket! 
/Mimmi 

Dalila frågar: 
Vilket gele använder du på steg 4? Vad heter det? :)
  

Där använder jag building gel. 
/Mimmi 

maria fransson frågar: 
När kommer din visning om hur du gör naglar? :D Vi väntar spänt!

Den kommer förmodligen i veckan om jag har tid! Förlåt att det tar sån tid, men jag har så mycket annat för mej... Tappa inte hoppet, hehe! 
/Mimmi 

Jessica frågar: 
Hej jag undrar hur du får till leopardmönster.
det ser så avancerat ut.=)

Hejsan Jessica! Jag använder mej utav en tandpetare och akrylfärg och duttar runt den lite bara. Det går lika bra med nagellack så det är bara att träna och träna! 
/Mimmi 

elin frågar: 
Hejj!
vet du någon bra video man kan lära sig lägga gelen? 

Hejsan! 
Nej jag brukar tyvärr inte se sånna videor... Men det är säkert bara att söka på youtube så hittar du säkert nån bra!
/Mimmi 

Julia frågar:
Hej! Toppenbra blogg!
Jag har precis börjat med det här med gele, och jag undrar om man kan fila på ytan av gelen? Jag tycker det blev lite repigt, hur ska man göra för att undvika det? :) Ha en bra kväll!


Hejsan Julia! 
Tack så mycket! 
Ja det kan du göra efter att du har byggt sista building lagret. Torka då av den kladdiga ytan och fila sedan till formen. Efter det har du på glansgelén, vilken tar bort den repiga ytan och det blir snygga igen! 
Lycka till! 
/Mimmi 

Julia frågar: 
Hej! Jag undrar en sak till hehe. Jag har gjort gelenaglar med tippar, men det är lite melllanrum mellan tippen och den riktiga nageln. Är det farligt eller dåligt på något sätt..? Och hur ska man undvika det isåfall? :)

Hej igen! 
Det betyder att det kommer in luft där och att tippen sitter sämre... Det är inte farligt eller så om det inte kommer in bakterier där som kan börja gro och bilda möggel. Det du ska göra är att vippa på tippen utifrån och in för att undvika luftbubblor. Det är jätte svårt att förklara i text, men hoppas du förstår ändå! 
Det finns många risker att bygga naglar hemma, men så länge man börjar öva på sej själv så drabbar det ingen annan... 
Lycka till och hoppas det löser sej för dej! 
/Mimmi 

Ladytubii frågar:
Gud va duktig du är! Jag har fick massor med inpiration tack vare dina fina bilder. Jag önskar att naglarna jag byggde höll så länge som dina. Kan inte du skriva (om du inte redan gjort) Steg för steg vad du använder och var du köper produkterna? Vore jättesnällt. Jag bygger naglar hemma, men jag är inte utbildad. På vissa som jag har byggt håller det upp till 4 veckor, annars knappt två veckor... fattar inte varför (?)

Väldigt tacksam för ett svar!

Åh tack så mycket! Det är inspiration jag vill ge till er alla! 
Jag ska göra ett steg-för-steg inlägg med alla produkter så snart jag har tid, det lovar jag. Produkterna köper jag på nded.se som är en tysk sida. 
Om du läser svaren på tidigare frågor kommer du nog få en del tips på vad som kan bli fel ibland. 
Lycka till! 
/Mimmi  


       

Nagelbomb
Publicerat 2011-12-28 kl. 21:16:11

Här kommer bilder på naglar jag gjorde innan jul, samt ett par nu efter!

Förlåt...
Publicerat 2011-12-28 kl. 21:00:26

...att jag inte har bloggat på ett tag, men jag har inte känt någon glädje eller vilja att blogga, utan känt det mer som ett måste. Hoppas ni förstår! Nu är jag i alla fall tillbaka!

Jag skulle dock vilja ha mer inspiration, vad vill ni se här i bloggen egentligen? Vad vill ni veta om naglar, om mej och min ständiga shopping?
Jag skulle dessutom behöva en ny design, vet ni någon som gör bra designs? Tipsa mej gärna i så fall!

Jag ska bli bättre på att skriva igen, lovar! Jag ska kompensera er med en ganska stor nagelbomb i nästa inlägg! Love <3

Naturligfransk och snöleopard
Publicerat 2011-12-07 kl. 12:18:27

Hejsan bloggen! I förrgår var Ida hos mej första gången på länge, hon ville ha enkla och frächa naturellfranska, vilket har blivit riktigt populärt på senaste tiden! Igår var en tjej som heter Johanna hos mej för första gången och hon ville ha lite smått rundade naglar med silvervitt glitter och leopard på alla, blev typ snöleopardnaglar!

Julnaglar
Publicerat 2011-12-04 kl. 13:17:26

Idag var Sarah här efter 5 veckor och gjorde om sina naglar till jul-tema, så med vitt glitter och några stickers blev de riktigt juliga och fina! Vi fotade även med julunderlägg som bakgrund...  

Glittriga vinternaglar
Publicerat 2011-12-03 kl. 13:03:14

Igår gjorde jag min mammas naglar julfina i rött även fast hon drar till Thailand tillsammans med pappa idag... Orättvist...
Idag var Andrea här igen för att få fina nails, denna gång blev det ett mörkrosa glitter med en snöflinga på ena ringfingret.


Vinternaglar
Publicerat 2011-12-01 kl. 22:31:53

Idag var Tiina här på återbesök för typ hundrade gången... Men det är alltid lika kul när hon kommer för det exprimenteras alltid en del. Denna gång blev det vitt och blått glitter med vita streck och snöflingor, fint!