Första skivan, utvecklingssamtal och kyrkan
Publicerat 2011-03-30 kl. 10:14:27

Hejsan! Sitter just nu i nya köket och skriver... Fast åh så rörigt det är! Vi har dessutom bara Bregott i kylskåpet så om man är hungrig är det bara att sleva i sej, mums

Igår var jag på första studentskivan för i år, Idas. Innan åkte jag hem till Jempa och fixade mej med henne, åt middag och förade, supermysigt. Sedan åkte vi vidare till klubben Pure. Det var en jättefin lokal faktiskt och sjukt mycket folk så Ida och hennes klass hade verkligen lyckats. Ska se om jag kan få tag i ett par bilder!

Som tur är, är jag ledig idag. Det beror på att jag bara har utvecklingssamtal idag och mitt börjar inte förrän klockan 20 i 2, tur! Sen ikväll ska jag och Malin åka till Viksjö kyrka och hänga med massa folk, så det ska bli kul. Ha en bra dag <3 


Jag idag!

Änterligen!
Publicerat 2011-03-27 kl. 12:34:40

Idaaaaaaag flyttar jag till Kungsholmen!!!

Najs nails
Publicerat 2011-03-27 kl. 12:32:58

Idag var fina Matila här för att göra om sina naglar. Hon valde liknande design som jag hade förut med franskt, glitter och leopard, schhnyggt!

Vårnaglar
Publicerat 2011-03-26 kl. 16:40:15

Hejsan bloggen! Det var några dagar sedan eftersom jag har haft fullt upp med plugg och annat...

Idag var söta Suzanne här för att få sina naglar fina. Hon hade även med sej sin 6 månader gamla son som var superduktig under hela tiden vi gjorde naglar. Hon har varit här vid ett tidigare tillfälle men då var hon gravid och var tvungen att sitta på sniskan för att hon kom för långt ifrån bordet annars... Jätte kul att hon ville komma tillbaka och jag tror hon blev lika nöjd igen!
 


Kolla vad fint naglarna matchade Milos tröja!

Scott Pilgrim VS. The World
Publicerat 2011-03-20 kl. 14:31:12

Ett filmtips en vacker söndag som denna. Scott Pilgrim VS. The World är en superrolig film som verkligen har min humor. Handling:

Scott Pilgrim har aldrig haft några problem med att få tjejer. Det är
att bli av med dem som brukar visa sig svårt. Kärlekslivet är inte
enkelt, där finns ex-flickvännen som krossade hans hjärta men nu
är tillbaks i stan såväl som tonårsflörten han försökt bli av med ända
sedan Ramona först uppenbarade sig för honom. Han upptäcker
dock snart att hans nya flamma har det allra värsta bagaget: ett
obehagligt förbund av ex-pojkvänner kontrollerar hennes kärleksliv
och kommer att göra vad som helst för att göra sig av med Scott.

Jag trodde den skulle vara as dålig men det visade sej att jag hade fel haha.
Nu ska jag äta och sedan fortsätta med det jag gör: plugga... <3

19 Mars
Publicerat 2011-03-19 kl. 17:05:09

Hallo! Idag har jag varit på shoppingtur med mamma inne i stan. Jag fotar allt sen...
Ikväll ska jag på fest med några tjejkompisar så hoppas det blir kul! Ha en fortsatt bra dag <3 

För alla nagelsugna...
Publicerat 2011-03-17 kl. 20:10:48

Jag får in supermånga mail just nu från folk som är nagelsugna och jag ska försöka svara på alla så fort jag kan. Men som jag har sagt förut så hinner jag inte ta så många kunder just nu då jag håller på och flytta plus att jag har supermycket i skolan. Jag kommer kunna börja ta kunder som vanligt om någon månad eller så. Hoppas ni har tålamod! <3 

En bild säger mer än tusen ord.
Publicerat 2011-03-17 kl. 20:00:42

Halloj bloggen! Igår var Ylva och Bella här för att få sina naglar fina. De ville ha likadana fast Ylva vita och Bella svarta. En bild säger mer än 1000 ord: 

Var i lägenheten för första gången idag!
Publicerat 2011-03-14 kl. 20:23:40

Idag efter skolan åkte jag till Stadshagen tillsammans med familjen för att få se lägenheten vi ska flytta till om ett par veckor. Den var sååååå FIN! Det är otroligt högt i tak och den är större än vad jag hade tänkt mej. I mitt rum hade vi tänkt att jag skulle ha en loftsäng men det har blivit ändrade planer, den kommer stå på golvet som vanligt. Jag köpte jättefin inredning i Thailand så det ska bli så kul att änterligen få börja inreda. Bara två veckor kvar tills att vi flyttar!
  


Våran dörr!

Frågor
Publicerat 2011-03-14 kl. 20:09:05

Jag har fått in ett par frrågor till. Här kommer svaren:

Anonym frågar:
När du gör så där fallande, gör du med ngellack eller med annat glitter? Om du gör med annat glitter i så fall, vilket?

Jag använder mej av varken eller, utan jag blandar glittret direkt i gelén. På så sätt kan jag bestämma precis vilka färger jag vill ha eller blanda, dessutom är det mycket billigare än att köpa färdigblandat glitter i gelén. Glittret beställer jag på internet, köper på Panduro eller i nagelsalonger som säljer nagelprylar. Hoppas du fick svaret du sökte, annars är det bara att fråga fler frågor!
/ Mimmi

Anonym frågar:
Hej. Jag tänkte fråga dig om inte du skulle kunna visa en video på hur du gör franska gelenaglar?

Hejsan! Jag har fått lite frågor om just videor och visst skulle jag kunna göra det. Men just nu bor jag hos min mormor och jag har inte riktigt allt på plats och i ordning med alla nagelgrejer. Men jag ska se vad jag kan göra för tillfället annars kommer det om någon månad när jag har flyttat klart. Jag ska då även göra videon/bildspelet med hur jag gör leopardmönster. Om du har fler frågor är det bara att höra av dej!
/ Mimmi

Ett par till frågor
Publicerat 2011-03-12 kl. 16:57:47

Jag har börjat få in frågor lite var och varannan dag nu, kul! Här kommer några svar:

Anonym frågar:
Hej!
Jag hittade inte var man frågar så jag skriver här istället.
Jag undrar hur du gör fallande (asså så som du hade gjort med typ rosa på någon).

Hejsan!
Jag gör bara så att jag börjar med att lägga glitter högst upp som vanligt för att sedan gå nedåt och dra ut glittret mer och mer så att det blir tunnare och tunnare, sedan härdar jag det och fortsätter som vanligt. Hoppas du förstod och är nöjd med svaret! 

Frida frågar:  
Måste bara säga att du är sjukt grym på naglar! :) Ska själv börja med gelénaglar, har du någe tips på vad man ska tänka på? Ha de bäst! :)

Tack så mycket! Det jag kan tipsa om är att läsa på jätte mycket om tekniken på internet och vara noga med att du använder ett gelémärke som du vet är okej och läser på om just ditt gelsystem. Om det går fel kan det ju få förödande konsekvenser så som nagellossning eller om gelén kommer på huden kan kunden bli allergisk och kanske aldrig mer kunna ha gelénaglar. Så mitt tips är att läsa på och träna på dej själv ganska lång tid innan du börjar göra naglar på andra så att du får in tekniken, det var så jag började. Lycka till och om det är något du undrar över när du väl har börjat får du gärna ställa fler frågor!  

12 Mars
Publicerat 2011-03-12 kl. 10:46:05

Hallo allesamman! Sovit bra? Det har jag! Jag bor ju i mormors klädkammare men det passar mej utmärkt, dock känner jag mej liite som Harry Potter.
Idag ska jag läsa i min engelskabok som ska vara utläst till på torsdag och jag har hittills bara läst ca. 30 sidor av 250... Men men, allt har sin tid. Typ.

Ikväll blire i alla fall melodifestivalsfinalen för att se vilken skitlåt Sverige skickar vidare. Aldrig blir man nöjd med Sveriges idiotval av låt. Salem skulle ha vunnit förra året och kunnat gå långt i själva Eurovision men istället skickar vi lilla Anna som det verkligen inte gick bra för... Alla säger att de inte bryr sej om melodifestivalen men i själva verket gör de det. Tror jag.
Aja nu ska jag gå och läsa... <3 

Snygga vårnaglar
Publicerat 2011-03-10 kl. 22:01:02

Idag var Tiina här första gången på ett tag. Denna gång spårade vi så mycket att det tod ca. 3 timmar. Denna gång vart det turkost glitter med turkos liknande paljetter och vita blommor som tog ganska lång tid att måla. Bilderna tar dock bort lite av själva glittereffekten...  

En dagens outfit
Publicerat 2011-03-09 kl. 10:05:38

Japp här kommer dagens outfit och hur jag ser ut idag: 


Blommig topp - H&M 99:-
Kofta (eller vad det nu heter?!) - H&M läääänge sedan
Manchestershorts - H&M 249:-
Strumpbyxa - Primark typ 8:-

Dagens vill ha!
Publicerat 2011-03-08 kl. 20:50:47

Åh jag vill shoppa mera! Geeeee mej!  


Fatta vad snygga till ett par jeanashorts i sommar! DinSko 599:-  

8 Mars
Publicerat 2011-03-08 kl. 18:57:56

Hej hej bloggen! Idag har tiden spenderats på skola och sedan pluggande... Men nu orkar jag inge mer! Jag är otroligt trött på allt som har med kroppen att göra... Usch usch! Jag skulle egenterligen haft en nagelkund men hon avbokade så jag kan nog chilla lite framför tvn efter middagen. Jag ska nog sätta mej och måla lite nagelmönster också om jag orkar men nu ska jag äta. Puss!

Fråga
Publicerat 2011-03-08 kl. 18:54:17

Elise frågar:
Hur gör du när du gör franska naglar? Använder du vit gelé, vita tippar eller målar du med vit akrylfärg? Ser så himla fräsht ut på det sättet du gör!
Och hur gör du leopardmönstret? Kan du inte visa i en videoblogg eller kanske "steg-för-steg" via bilder?
Tacksam för svar! :D

Hejsan! Jag använder oftast vita tippar och sedan vit gele ovanpå, tycker att det blir snyggast så. Men om kunden har väldigt korta naglar och är typ nagelbitare tar jag de naturliga tipparna för att kunna bygga ut nagelbädden med rosa gelé och på så sätt få en mer naturlig look.
Ja det skulle jag kunna göra, det kommer antagligen i slutet av den här veckan i så fall! 
Hoppas du fick svaren du sökte! 
/ Mimmi 

Plugg plugg plugg...
Publicerat 2011-03-07 kl. 16:17:28

... är det enda som det kommer spenderas tid på ikväll. Har ju det stora naturkunskapsprovet på torsdag och ska kunna hela 64 frågor. Jag kan nästan alla, så jag känner mej än så länge nöjd men vi får se hur stressigt det slutar med på onsdag kväll.
Jag skulle mycket hällre sitta och måla massa nya nagelmönster istället för att plugga... men det får bli vid senare tillfälle! Igår målade jag några rosor på en provnagel, vad tycks?! <3

Matildas nails
Publicerat 2011-03-06 kl. 19:58:35

Idag var Matilda här för att göra om sina nails. Hon hade själv tänkt vitt franskt med leopard men jag övertalade henne in i färg, så det slutade men rosa/aprikosfärg med vita blommor. Mycket vårigare eller hur?! 

  

Fler frågor!
Publicerat 2011-03-06 kl. 14:10:51

Jag har fått in en fråga till!

Mari frågar:
Hejsan! Va duktig du är? tänkte fråga dig om det är vanlig lagellack du använt för att göra leopard mönstret? Och i så fall gör du mönstret efter att du skulpterat klart nagel med gelé/akryl? För jag undrar om inte mönstret kommer börja försvinna efter några dagar så som vanligt lagellack brukar göra? Tacksam för svar

Hej Mari! Tack så mycket. Nej jag har använt mej av en akrylfärg som man kan köpa i pysselaffärer (tror jag), jag köpte nämligen min färg i Thailand. Jag gör mönstret innan jag använder min finish gel så därför försvinner inte mönstret. Sen frågade du i ett annat inlägg vart jag hade köpt korsklistermärkena. De kommer från en nagelaffär som ligger i Solnacentrum. Hoppas du fick svaren du sökte! 
/ Mimmi

Om ni har några funderingar är ni självklart välkommna att fråga! <3 

Shopping både igår och i förrgår...
Publicerat 2011-03-06 kl. 12:45:25

Oj oj oj, alla pengar jag tjänar lägger jag ut på kläder och skor, illa! Men kun är det! Innan bion i fradags köpte jag ett par JÄTTE sköna och JÄTTE fina par jeans, dock var de lite svåra att fota tyvärr... men de ser ut som vanliga jeans typ. Jag ska nog köpa fler i samma modell och mäske, fast andra färger. Igår kväll åkte jag och Felicia tillbaka dit för vi kände att vi inte hade shoppat klart. Hennes pojkvän följde också med då. Jag köpte då flera plagg jag såg dagen innan, några grejer från Bik Bok samt en klänning från New Yorker. Bilder (jag har dock inte fotat allt, men några plagg) :


Gulligt kort linne från Bik Bok, 179:-

Snygg blus från Bik Bok, 299:-

Armé inspirerad klänning, dösnygg till feeest! New Yorker, 379:-

Baksida, samma klänning.

Black Swan
Publicerat 2011-03-04 kl. 15:53:45

Jag har pluggat klart för idag, har ca. 20 frågor kvar som jag ska göra i morrn istället. Jag ska om ett tag möta Felicia och vi ska istället för att åka till stan, åka till Kista. Vi har bestämt oss för att se Black Swan som tydligen ska vara bra, så det får vi hoppas! Det blir kanske även lite shopping. Ha en bra kväll! Puss! 

Good morning sunshine
Publicerat 2011-03-04 kl. 09:24:51

God morgon allesamman! Jag är uppe hyfsatidigt för att jag måste plugga tråkigt nog... Men ikväll blir det roligare för då ska jag träffa fina Felicia och vi ska gå och äta på en mongolisk resturang och sedan gå på bio. Det ska bli super mysigt! Var jätte länge sen vi träffades bara vi och pratade ut om livet.

Idag skiner solen (IGEN!) och det är för tillfället 0.2 grader här, troligtvis kommer det bli varmare än det under dagen. Hoppas ni får en bra dag! Jag kastar antagligen in nåt inlägg eller så när jag har tröttnat på pluggeriet hihi... <3 

Dagens set naglar
Publicerat 2011-03-03 kl. 20:10:11

Som sagt kom Amanda hit idag för att få fina naglar. Hon valde vitt glitter denna gång med en handmålad blå blomma.

Snart
Publicerat 2011-03-03 kl. 16:51:11

Snart kommer Amanda hit på återbesök för att få sina klor vässade. Jag lägger upp bilder när jag är klar.

Bara så att alla vet...
Publicerat 2011-03-03 kl. 14:38:59

... så kommer jag inte ta emot så många nagelkunder denna månad och i början av nästa då jag och min familj bor hos min mormor för tillfället, eftersom vi väntar på att få tillgång till vår nya lägenhet på Kungsholmen. Därför får ni som är intresserade av att göra naglar vänta längre än vanligt tyvärr... Ni får jätte gärna mejla intresse men det är inte säkert att jag svarar men då är det bara att mejla igen om en månad eller så! Nu vet ni i alla fall. Hoppas ni klarar av lite väntetid och förstår min situation. Ha det gött! Puss <3

Tinas och mina naglar
Publicerat 2011-03-03 kl. 14:29:31

I tisdags var min vän Tina här för första gången och gjorde naglar. Hon valde franska med leopardmönster.
Jag har gjort om mina naglar också och denna gången fick det bli svart med rosa glitter streck. Jag är inte helt nöjd för de ser så tråkiga ut... Aja, jag kanske gör om mönstret snart i alla fall så att de blir lite roligare! 

Svar på frågor!
Publicerat 2011-03-03 kl. 14:17:46

Jag har fått in en del frågor jag inte hunnit/kunnat svara på när jag inte hade internet men nu kan jag ge några svar på några nagelfrågor!

Malin frågar: 
Hej!
Gud vad fina naglar du gör :) Jag håller också på lite, övar mest tills jag blir mer stadig på handen haha. Men vilket gel använder du? och vart köper du det? :) alltså samma frågor som den andra kommentaren :P

Hej Malin! Tack så mycket! Vad roligt att du också gör naglar. Jag har precis bytt märke till en gel som heter Euro-Line som verkar vara bra. Dock har jag bara testat den 4-5 gånger. Innan använde jag ett märke som heter Farsibella vilken gelen var väldigt rinnig och svårjobbad med. Euro-Line gelen beställer jag på nätet från Tyskland. 
Hoppas du fick svar på din fråga! 
/ Mimmi 

Julia frågar:
Kan inte du berätta hur man applicerar glitter på naglarna? blandar man glittret med gele? :) hur gör du? Tacksam för svar!

Hejsan Julia! Jag blandar glittret själv med gelé. Så att du vet så ska man blanda tills att konsistensen är så pass att spateln (den man blandar med) kan stå upprätt av sej själv i gelen, då är den perfekt! Lycka till! 
/ Mimmi 

Frida och Sandra frågar:
Hej! vilka snygga mönster du har gjort, hur gör du dom? ;)
mvh Frida och Sandra

Hej tjejer! Tack så mycket! Jag har tränat och tränat, tillslut har det artat sig och blivit till fina mönster. Jag använder mig av flera olika penslar och ibland tandpetare för att få fram dem. Ibalnd använder jag mig av nagellack och ibalnd använder jag mig av akrylfärg som man kan köpa i pysselaffärer. Hoppas ni fick svaren ni var ute efter!
/ Mimmi

Ni där ute som läser min blogg är alltid välkomna att ställa frågor så ska jag försöka svara så gott jag kan! Kram!

1 Mars
Publicerat 2011-03-01 kl. 10:04:31

God morgon bloggen! Jag har varit uppe sedan halv 7 för jag kunde inte somna om... Istället gjorde jag om några av mina naglar, ena handen gjorde jag igår och idag gjorde jag två fingrar på andra handen så det ser lite roligt ut. Idag har jag tre nagelkunder, Tina en vän från min gamla klass och sedan min ena stammis Ida och hennes mamma. 

I kväll blir det troligtvis bio med Malin. Båda vill se Min Låtsasfru, så det blir nog den. Nu ska jag snart gå och möta Tina vid tåget. Puss!