Student-och balnaglar
Publicerat 2011-05-31 kl. 23:03:08

Idag har tre tjejer varit här. Först kom Jenna som hade egna långa naglar som vi kunde bygga på, hon valde franska med några silverstenar på varje ringfinger. Efter henne kom Sanna och Michelle hit för att få fina balnaglar. Michelle valde vitt fejdat glitter med svart/vita blommor på singfingrarna med rosa stenar i. Sanna valde ett nytt lila glitter med fejd och vita blommor med ljusgröna stenar. 

Studentnails
Publicerat 2011-05-30 kl. 21:56:03

Hejsan svejsan alla läsare! Idag har Evelina och Mika varit här. Evelina valde vitt glitter med vita blommor och mörklila stenar (som matchar studentmössan hihi) och på Mika gjordes bara en vanlig manikyr med ett beige-glansigt nagellack.Jag är ledig i morrn från skolan, så jag svarar på frågorna jag har fått in då!!!

Dagens studentnaglar
Publicerat 2011-05-29 kl. 22:00:07

Idag var först min vän Klara här för att få snygga studentnaglar, hon valde rundade, franska tippar med mörkblå och guldglittriga streck. Klara är nagelbitare så vi byggde ut hennes nagelplatta, jag har både förebild och sedan resultatbild av hennes naglar.
Efter Klara kom Ylva hit. Ylva valde turkosglittriga tippar med handmålade vit/blåa blommor, snyggt!


Klaras naglar före

Klaras naglar efter

Ylvas naglar

Lördagskväll
Publicerat 2011-05-28 kl. 23:03:49

Gó kväll bloggish! Jag och pappa har precis kollat på en jätte bra, spännande och fartfylld film som heter Next Three Days, kan verkligen rekommenderas!

I morgon kommer Klara hit vid nio för att fixa studentnaglar och efter det kommer Ylva hit för samma ändamål. Självklart kommer jag fota som vanligt!

Under tiden får ni jätte gärna ställa massa frågor som jag kan svara på i morrn kväll, eller måndag, beror på när jag hinner. Aja, det kan handla om naglar eller annat ni funderar över som har med mitt liv att göra. Fråga på vettja! 
 

Studentnaglar
Publicerat 2011-05-28 kl. 19:27:20

Idag har Sarah och Guro varit här för att få fina naglar inför studenten den 1a. Sarah valde franska tippar med svart/silverglittriga streck på tummarna och ringfingrarna, riktigt stilrent och snyggt! Guro valde att blanda silver-/vitt-/och lite lila glitter med vita blommor och lila stenar, party! Guro är dessutom nagelbitare så vi har byggt ut hennes nagelplatta en bit, fast det syns inte med min nya MakeUp gel, så himla bra!   

Svar på några frågor
Publicerat 2011-05-27 kl. 21:58:51

Amanda svarar:
Tack så jätte mycket för hjälpen! Jag har en till fråga, man kanske inte får fråga 2 gånger men hoppas på svar här mer! Jag lyckas alltid få så himla tjocka naglar när jag använder covergele(är nagelbitare så vill inte att tippkanten ska synas) Men jag undrar ska jag ta sculpting och builder gele trots att jag har cover på, eller kan jag strunta i det? 
Kram på dig! 

Mimmi svarar: 
Självklart får du fråga igen Amanda, du får fråga hur mycket du vill! Okej jag förstår... Jag använder ett gelsystem där man endast använder buildinggel och det fungerar hur bra som helst! Jag ser inte att det borde påverka dina naglar om du tog bort det ena eller andra, särskillt när du har covergelen. Du kan ju prova dej fram och se vad som passar bäst för dej, men det är verkligen inget fel i att bara använda den ena gelen, jag skulle rekomendera buildergelen. Har du några fler frågor är det bara att ställa! 
Kram! /Mimmi 

ELIN frågar:
Jag gör också naglar. Jag har några frågor: 

Filar du ner tippkanten? Isåfall hur? 
Hur fäster du Nail arts och när? 
Vilken gelé använder du när du blandar glitter? Asså builder gel eller så? 

Kram 

Mimmi svarar: 
Hejsan Elin! 

Ja, jag filar ner tippkanten och det gör jag med en buffer för att jämna ut kanten mellan den egna nageln och tippen. 
Jag fäster nailart efter att jag har filat buildinggelen och innan jag applicerar glansen för störst chans att sitta bra. 
Jag använder som du nämner, buildinggelen och blandar glittret med. 
Kram /Mimmi 

Matilda frågar: 
Använder du akryl elr gele när du gör naglar på folk och vad är skillnaden egentligen?:) 

Mimmi svarar:
Jag använder mej av gelé eftersom det var det jag fastnade för från början. Akryl är ett system där man blandar en vätska med ett pulver. Akrylen självtorkar och blir till ett mycket hårt material som kan lösas upp med lösningsmedel och aceton. 
Gel är en trögflytande massa som härdas i UV-ljus. Gelé är lite mer flexibelt material att jobba med än akryl. Är man känslig mot starka dofter och kemiska gifter är gelé ett bra allternativ.
Efter vad jag själv har hört så gör akryl mycket större skada på naglarna än gelé.
Hoppas du fick svaret du sökte! 
/Mimmi       

Klooor
Publicerat 2011-05-27 kl. 20:48:22

Idag var Maria här på återbesök och denna gång valde hon att ha naturliga med tre ljusgröna diamanter i rad på ringfingrarna och tummarna, fint!!! Denna gång är bilderna fotade med min mobil så bilderna är inte så jätte bra...

Schnygga summer nails
Publicerat 2011-05-26 kl. 22:33:03

Ojojoj vad tiden gick, men mycket prat vart det, men även mycket verkstad! Amanda valde ett lila glitter som är nytt med vita blommor och ljusgröna diamanter, så sött! Denna gång har jag fotat med en lånad systemkamera och bilderna blev så bra att jag blir sugen på att skaffa en själv hihi...
Jag orkar tyvärr inte svara på kommentarer idag, det tog så lång tid med naglarna. Jag ska försöka göra det i morrn istället, så att ni vet <3


Den översta bilden är mest rättvis mot färgerna, men de andra bilderna är snyggare!

Snart...
Publicerat 2011-05-26 kl. 17:52:29

...kommer Amanda hit för att få fina naglar, jag fotar och lägger upp bilder sen. Jag har även fått en del frågor och kommentarer som jag ska svara på sen, vi hörs om några timmar <3

God natt.
Publicerat 2011-05-24 kl. 22:24:53

Min första gelénagel!
Publicerat 2011-05-24 kl. 19:43:10

Många har fågat mej om mina första gelénaglar och jag hittade faktiskt några bilder otroligt nog! Denna gjordes den 14 agusti 2009, så det var fett länge sedan och då visste jag ingenting om hur man verkligen skulle göra! Det skummaste är nog att det är min pappa som är modell då ingen annan ville ställa upp och därför tvingade jag honom haha... Jag VET att nageln är jätte ful, men det är verkligen den första första jag gjorde... Nu vet ni i alla fall <3
 


BTW. han slet bort den direkt efter att vi tog bilderna, lite konstigt vore det annars, men han var snäll som ställde upp! Haha!

Fråga...
Publicerat 2011-05-23 kl. 20:39:27

Amanda frågar:
jag måste få ställa en fråga!
Hur gör du när dem kommer tillbaka? Filar du bort och börjar om från början eller hur gör du?:)
Tacksam för svar! 

Hejsan Amanda! 
Jätte bra fråga! Nej jag filar inte bort allt och gör om från början, utan jag filar bort det mesta av färgen på tipparna och filar upp hela geléytan lite och om gelen har börjat lifta så filar jag bort det och andra spickor eller så om det skulle ha uppstått. Sedan buffrar jag ytan, trycker ner nagelbanden och har på primer. Det behövs ingen ny grundgelé eftersom det finns kvar av den "gamla" gelén och man kan alltså börja direkt med att fylla på med färgen på tippen. Sedan fortsätter man som vanligt... 
Hoppas du fick svar på din fråga! 
/Mimmi          
 

Dagens andra set naglar
Publicerat 2011-05-22 kl. 21:37:51

Nu ikväll kom gulliga Ida hit för att göra om sina naglar. Hon hade inte varit här på fyra veckor och ändå hade hon bara tappat två naglar. Här är först ett par förebilder och sedan hennes nya franska naglar.


Före

Efter

Dagens nails
Publicerat 2011-05-22 kl. 14:46:12

I morse var Bella här för att få fina nails och denna gång valde hon franska med ljusrosa stenar på lill- och ringfingret, fint va?
Lite senare ikväll kommer även Ida hit för att fixa naglarna men nu ska jag fortsätta plugga, love<3 

Whatever tomorrow brings, I'll be there.
Publicerat 2011-05-21 kl. 12:33:03

Hejsan bloggen!
Sorry för inte så bra updatering men jag har haft fullt upp! Igår var Tiina här och gjorde sina naglar men jag har ingen kamera (den är i Kungsängen) och hade brottom så hon lovade att fota själv så att jag kunde visa er bilder sen. Efter att Tiina var här åkte jag vidare på grillning och efter det 18-års fest hos en klasskompis, det var faktiskt jättekul!

Idag ska jag göra det jag gör mest, plugga, och sedan gå på Sofias musikal: "HOW TO SUCCEED IN BUSINESS WITHOUT REALLY TRYING". Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt med papi. Ha en bra dag <3
 


Sjuklingen väntar på paket och pluggar
Publicerat 2011-05-18 kl. 11:29:08

Usch jag mår inge bra idag så jag stannar hemma från skolan... Får plugga hemifrån istället!

Idag ska ett paket bli hem levererat så jag hoppas det kommer snart, det innehåller massa nya nagelprylar!!! Jag fotar sen så ni får se.

Nu ska jag plugga plugga plugga! <3

Åska och regn
Publicerat 2011-05-17 kl. 18:29:06

Ojojoj, idag hade jag sista matematik nationella för evigt, känns jätte skönt men jag tror inte att det gick så bra, men hoppas på Godkänt i alla fall!
Jag glömde min kamera hos Linda på barnkalaset så bilderna därifrån kommer någon annan dag...

Jag är väldigt tråkig just nu eftersom jag har SJUKT mycket i skolan, inte okej någonstans! Men 2 jobbiga veckor kvar, sen äre chill! Nu ska jag fortsätta plugga i åskvädret, hoppas det blir strömavbrott så att jag inte kan bli distraherad av någonting. Ska nog göra lite te också... Puss!

Gensvar!
Publicerat 2011-05-17 kl. 17:35:20

Anonym skriver:
Jag har tyvärr ingen kamera just nu, och är tvungen att ha lösnaglar över. Men jag använde produkten KISS och så spelade jag ett spel och fick en hand rakt emot nageln. Men jag har hört att gele nageln endå inte ska ramla. Det är jätte svårt att förklara.. 

Mimmi svarar: 
Okej, troligtvis är det ingen bra lösning att ha lösnaglar över för dina naglar behöver andas och de kan inte göra det utav limmet, gelé är en annan sak så därför kan man ha det regelbundet. Men det kan bli värre om du täcker dina naglar just nu. 

KISS är märket man köper på KIKS, om det är det kiktet där man penslar på gelé och sedan sprayar över med en spray. Dessa hemmakit är inte alls som det jag jobbar med. Jag har själv provat KISS gelé innan jag började med riktig och mina höll inte alls bra och naglarna under blir otroligt fula, så det är ingenting jag rekomenderar. Jag vet dock att om man inte vill att gelén ska spricka så får man bara spruta en enda gång med sprayen, annars blir de fula direkt. 
Detta kit är inte bra tycker jag, och är inte värt att lägga pengar på eftersom naglarna håller dåligt, blir fula och spricker lätt. 

Det jag kan rekommendera Dej just nu är att ta bort lösnaglarna innan det blir värre och använder nagelolja morgon och kväll, om du använder det regelbundet så kommer dina naglar snart må bättre!
/ Mimmi  

Fråga och svar
Publicerat 2011-05-16 kl. 21:50:40

Anonym frågar:
Hur kan man göra gelenaglar och vara säker att de inte förstörs? Jag gjorde på mina egna och det föll av och halva min riktiga nagel försvann. Tacksam för svar! Jättefin blogg!!

Hejsan!
Det kan bero på många olika saker, det är svårt för mej att veta vad som är felet när jag inte själv har sätt naglarna. Underarbetet är jätte viktigt och det är viktigt att man jobbar på en ren och buffrad nagel så att gelén fäster. Vid momentet när man applicerar gelén så är det superviktigt att gelén inte kommer på nagelbanden och att den är lövtunn i kanterna. Det gäller även att applicera rätt, men det är svårt för mej att förklara utan att visa. Det är många moment som spelar in för att nageln ska hålla utan att släppa, som sagt är det svårt för mig att veta vad du gjorde för fel. Om du har en bild så får du jättegärna mejla mej den så kan jag ge lite mer personlig coach, man bara om du vill så klart, du hittar min mejladress till vänster uner headern.  
Lycka till annars!
/Mimmi 
     

Wohoooo!
Publicerat 2011-05-15 kl. 22:55:44

Svenskaarbetet är finally done! Nu ska jag sova gott, uppdaterar bättre i morrn. Love <3

Barnkalas
Publicerat 2011-05-14 kl. 14:14:01

Nu ska jag snart åka iväg på barnkalas i Kungsängen för att måla naglar på massa småtjejer. Jag ska se om jag kan fota lite, hörs sen <3   

13 Maj och regn
Publicerat 2011-05-13 kl. 16:59:36

Hejsan alla bloggläsare! Det regnar ute vilket gör detta till värsta myskvällen, så mys på nu! Själv har jag planer i Kungsängen så jag åker om en timme eller så, men det lä också bli mysigt. 

Helgplaner:
I morgon ska jag gå upp tidigt för att plugga och sedan ska jag till Kungsängen på barnkalas för att måla naglar på 10 stycken småtjejer, ska bli superkul faktiskt. Fatta vad kul att själv  få gå på kalas där man får naglarna målade fint.
På söndag ska jag plugga mera och ha en nagelkund. 
Det kommer bli en kämpig helg men snart är allt pluggande över! Jag får sommarlov den 10e! 
Nu ska jag fortsätta plugga, love<3 

Nytt mobilskal!
Publicerat 2011-05-11 kl. 20:07:52

Malin beställde ett mobilskal i gummi till mej från en sida som heter skal-man.se, som jag fick idag. Kostade bara 99:- och jag valde ett rosa, feint!
 


Svar på en fråga
Publicerat 2011-05-11 kl. 19:58:41

Angelica frågar:
Hej,

Hamnade här på din blogg och måste säga att jag tycker du gör grymt snygga naglar! =)

Hur gör du med glittret? Blandar du det ihop med gele eller du lägger på det för sig? Olika personer gör ju på olika sätt =)

Hej Angelica!

Tack så jätte mycket!

Jag blandar glittret med gelén innan jag applicerar. När man blandar glittret ska man tänka på att ha så pass mycket glitter i så att själva "pinnen" man blandar med kan stå upp i blandningen, då vet du att det är tillräckligt med glitter. 

/ Mimmi

11 Maj
Publicerat 2011-05-11 kl. 19:40:30

Hej bloggen! Igår fick jag erbjudande om sommarjobb på fotbollsskola även om jag inte hade sökt dit. Jag jobbade där för två år sedan och nu behövde dem mej igen, så kul! Jag ska sparka lite boll och leka lekar med ungarna bara, och det är bara i fyra dagar plus att man tjänar helt okej. Dessutom är man ju ute hela dagarna och det gillas ju helt klart när det är sommar! 

Idag har jag varit i skolan, pluggat och kollat på TV. Inte sååå kul men jag är jätte trött. I kväll får jag gå och lägga mej tidigt för i morrn bitti har vi engelskanetionella, inte kul alls... Nu ska jag fortsätta med allt vad jag gör hihi <3 

 

Sommaren är kort, det mesta regnar bort... eller?
Publicerat 2011-05-10 kl. 22:20:15

Idag var supergulliga Matilda här på återbesök som vanligt. Denna gång valde hon turkost fejdat glitter, så sommrigt och snyggt! 

 

En ny klänning
Publicerat 2011-05-09 kl. 17:17:06

Idag var jag förbi Solna centrum för att lämna tillbaka skorna jag visade för några inlägg sen, det var fel på ena skon och storlek 37 var slut överallt... Men men, då hittade en läcker klänning på JC. Dock vet jag inte riktigt om jag gillar färgerna, men vad tycker ni? Borde jag behålla den? Jag är verkligen osäker men jag vill ha en skön långklänning och modellen är ju supersnygg + att den är somrig... Hjälp mej snälla! 

Bloggkrångel
Publicerat 2011-05-09 kl. 16:52:40

Jag la upp ett par inlägg igårkväll som visst aldrig kom upp men nu har jag åtgärdat det. Ville bara skriva det ifall någon undra om klockslagen, eller om något annat vore skummt... Love!  

Lite nagelgrubbel...
Publicerat 2011-05-08 kl. 22:13:36

Åh, jag kommer nog aldig tröttna på att göra naglar! Jag känner att jag utvecklas dag för dag och att det bara blir bättre och bättre för varje gång jag gör naglar. Jag längtar så tills jag kan gå utbildningen, bara ett år kvar nu, hoppas det året går fort. 
Om ett år sitter jag här medveten om att jag aldrig mer behöver gå i skolan. Skönt att jag vet vad jag vill göra i alla fall. Först ska jag gå nagelutbildningen, sedan hyra in mej på en salong tills jag skapat mej en stor kundkrets och sedan vill jag starta eget. Jag tror faktiskt jag kommer lyckas bra i nagelbranchen, jag brinner så för det även om många säkert tycker det är fånigt. Jag ser naglar som en sorts estetisk kreaktivitet, jag skapar ju faktiskt något som får personen att känna sig fin och allt görs från grunden precis som en tavla eller så.
Det är så roligt att höra att så många är nöjda och det är superroligt när personerna väljer att komma tillbaka, då känner man sej extra nöjd. Tack till er därute som väljer att gå till mej, det värmer hjärtat! 


Party nails
Publicerat 2011-05-08 kl. 21:56:43

Idag var Ida här på återbesök och denna gång valde hon silver-multi-glitter eller vad man nu ska kalla det. Aja, först ett par före bilder så ni kan se hur naglarna växt ut, de har suttit i 3 veckor.


Före

Efter 

En liten fråga.
Publicerat 2011-05-08 kl. 13:34:15

Anonym frågar:
Hej!
Jag undrar vad du målar dina blommor med (typ tandpetare eller penslar) och var du köper klistermärkena du har på vissa.

Hejsan!
Jag använder mig utav både penslar och tandpetare beroende på hur jag vill att blomman ska se ut. De små blommorna gör jag helt med tandpetare, medan de större lite mer avancerade blommorna gör jag med speciella nailart penslar. Klistermärkena köper jag ibland på nätet men för det mesta i en affär i Solna som heter KN Nail Products. Där köper jag även mina tippar och en del av glittret. Hoppas du fick svaret du sökte!
/Mimmi 

Ni som läser bloggen är alltid välkommna att fråga om det är något ni undrar över, det kan handla om naglar eller något helt annat, så ska jag försöka svara så gott jag kan! <3 

My new nails
Publicerat 2011-05-07 kl. 10:31:34

Här kommer några dåliga bilder på mina nya naglar som jag gjorde i ondsags kväll/natt. Dock är inte kameran rättvis mot färgerna då färgen egentligen är starkare grön. Jag blev jätte nöjd med formen och färgen, vad tycker ni?!

6 Maj
Publicerat 2011-05-06 kl. 17:12:30

Hejsan bloggen! Idag har jag haft netionellt prov i engelska som gick okej, men verkligen inte bra. Efter det åkte jag hem för att umgås med mamma som är hemma över helgen, hon åker tillbaka igen på söndag. Ikväll ska jag, mamma och pappa gå på restaurang så det ska bli mysigt. Vi höres! <3  

Ledig i morgon
Publicerat 2011-05-03 kl. 22:37:45

Egentligen skulle min klass ha fått gå till skolan på projektdag då vi skulle lyssna på 3ornas projektarbeteredovisningar... tråkigt! MEN då har inte våran lärare fått någon information om var, när, hur osv. så vi fick vara lediga istället, så sjukt skönt! 

Men jag ska långtifrån slappa... jag ska plugga, plugga och plugga! Usch säger jag bara men jag måååste... Egentligen vill jag göra om mina naglar. Jag vet precis hur jag vill ha dem, gröna, så som Tiinas fast med små gulliga apor på, jag har nämligen supersöta apklistermäsken.

Aja, det får bli senare... Nu ska jag sova, god natt<3 

   


Detta vill jag använda på nästa set naglar, kommer bli epic!

Nya skor i min sommarsamling, Hiss eller Diss?
Publicerat 2011-05-03 kl. 21:55:59

Åh jag köpte dom! Efter en över en månads längtan och tvivlan. De kostade ju en del, därför jag tvekade. Men de är såååå snygga och jättesköna att gå i, perfekta till mina nya byxdressar! Vad tycker ni? HISS eller DISS?

Sandalette

Din Sko - 599:-

Balnaglar
Publicerat 2011-05-02 kl. 21:20:38

Idag kom Kattiz hit första gången på länge för att få fina naglar till hennes bal. Hon ska ha en silvrig klänning med vita skor så därför gjorde vi silver/vit fading med vita streck.

Naaaglaaar
Publicerat 2011-05-01 kl. 18:06:56

Idag var Stephanie från min klass här för första gången för att få fina nails. Hon valde vitt glitter med cupcakes och små hjärtan, hur gulligt som helst. Dessutom var det superroligt att hon vart så nöjd!