Förra veckans naglar
Publicerat 2011-10-31 kl. 11:25:27

Jag är lite stressad, ska träffa några från klassen och fixa med ett grupparbete. Jag har dessutom fått in massa frågor som jag vill svara på, ska försöka hinna det ikväll... Slänger upp bilder på de senaste naglarna jag gjort under veckan.


Farmor kommer och gör sina naglar hos mej, hon vill bara ha genomskinlig gel så att hon kan måla dem själv. Gelen gör att nagellacket sitter bättre, hon behöver bara måla naglarna två gånger i månaden, det ni!

Sarahs naglar - 7 veckors utväxt

Sarahs naglar efter!

Dagens blandning av naglar
Publicerat 2011-10-23 kl. 22:45:45

Idag har jag gjort naglar på min kusin Felicia, min kusins flickvän Emma och min vän Tina. Emma ville ha illrosa fejdning med blommor, då hon snart ska åka till Thailland. Illrosa får en att se otroligt brun ut plus att det är sommrigt. Felicia ville ha riktiga halloweennaglar så det fick det bli med svart glitter på ringfingrarna med spindelnät på, och resten av naglarna orangea med små korsspindlar på, allt handmålat. Sist kom min gamla klasskompis Tina, hon valde ett mörkt kopparfärgat glitter på tipparna, så snyggt!   

Go crazy inför halloween
Publicerat 2011-10-16 kl. 18:47:29

Idag var faster och Anna här för att få nya fräscha nails. Denna gång valde faster spetsiga (min första kund som väljer det, hihi) i svart/rött glitter med röda paljetter, vart super coolt faktiskt! Anna gick också lös denna gång och valde knallrosa glitter med leopardmönster på 4 fingrar, såå tjusigt!

Grön sammet
Publicerat 2011-10-16 kl. 18:26:55

Kikade runt lite på Nelly.com och hittade denna skönhet! Tror att den skulle passa mej och min hårfärg. Skulle nog vilja ha den till julavslutningen, skulle nog vara superfint när jag står på scenen och sjunger... Eller vad tror ni?

Jag har så gulliga kunder...
Publicerat 2011-10-13 kl. 21:51:17

Idag har gulliga Miranda och Nennah varit här igen. Miranda valde snövit glitterfejdning med små hjärtan på, så sött! Nennah valde ett guldaktigt glitter med paljetter och leopardmönster på ring och lillfinger på varje hand, vilket vart super läckert! Dock kom jag bara ihåg att fota förebild på Mirandas... 


Mirandas naglar -före, 3 veckors utväxt  

Jeffery Campbell
Publicerat 2011-10-12 kl. 19:32:32


Dagens vill ha!

Svar på några till frågor...
Publicerat 2011-10-12 kl. 19:21:55

Fick in ett par frågor under dagen och tänkte svara på dom på direkten:

Angelia frågar:
Halloj!
Då kommer här en fråga, hur gör du när du fått lite släpp på en nagel som ska fyllas i.. filar du ner den så släppet försvinner eller tar du bort och bygger en ny eller hur?

Hej hej!
Jag flar bara bort så att släppet försvinner ordentligt, man behöver inte ta bort hela nagleln om inte hela är skadad. Bara att ställa fler frågor om du har några!
/Mimmi

Linda frågar:
De gröna o bruna glitternaglarna, blandar du glittret i gelén eller lägger du på glitter på det kladdiga som är kvar efter härdnibg av lagret innan? Blandar du glitter med buildergelen isf? Gör jättegärna en tuturial hur du bygger naglarna! :)

Jag blandar alltid glittret med building gelen. När man blandar är det viktigt att ha i så pass mycket glitter att spateln eller vad man nu blandar med kan stå upp i blandningen, då vet man att det är rätt koncistens. Lycka till!
/Mimmi

Gó kväll
Publicerat 2011-10-11 kl. 21:50:49

Sitter och kollar på TV samtidigt som jag sitter vid datan. Jag har egentilgen inget viktigt att säga så lägger upp ett par bilder av mej från när jag vart fotad i studie till Jempas projektarbete. Förrästen, skriv gärna en kommentar om vad ni vill se i bloggen, eller om ni har fler frågor, har lite idétorka nämligen. Love! 

Frågor och svar!
Publicerat 2011-10-11 kl. 21:25:02

Tänkte svara på lite frågor, känns som om det var ett tag sedan men jag har verkligen inte haft tid, sorry!

Johanna frågar:
Du gör så grymt snygga naglar! :D
Kan inte du göra en tutorial när du göra fallande glitter så där? (: Håller också på med naglar men det där med fallande glitter har jag svårt för :P

Tack Johanna!
Jag är inte så bra på att fixa med film och sånt, men jag skulle kunna testa...
Men för nu så kan jag förklara hur jag gör: Jag gör precis som vanligt till steget när det är dags att ha på glitter eller färg, fast istället för att lägga färgen längs smile-linjen så lägger jag glittret så långt jag vill att det ska vara täckande, sedan tar jag en "ren" pensel och drar ner glittret så långt jag vill ha det med den.
Hoppas det hjälpte liiite i alla fall! 
/Mimmi 

Nathalie frågar:
Hej mimmi!! Hur gör man för att kunna boka tid hos dig? Jag och en.kompis är väldigt intresserad av att göra.naglar hos dig?!

Hejsan Nathalie! 
Det är bara att mejla me så försöker jag svara så snart jag kan! 
/Mimmi 

Christina frågar:
Hej vill ba säga att jag älskar din blogg för vi har gemensamma intressen , naglar och kläder! Har två frågor hur får du gelen att fortsätta glänsa alltså min gele på naglar glänser inte efter 3-4 dagar.. Och vart köper du produkterna ifrån? Tack för ett svar:)

Åh vad roligt att höra att du gillar bloggen! Jag har beställt en glansgelé som är superbra, den hör till märket jag använder. Jag beställer mina produketer på nded.se och använder mej av märket Euro-Line. Hoppas det hjälpte! 
/Mimmi 

Maria frågar:
Vilka fina naglar!!! Vad använder du för märke?? 

Tack så mycket! Jag använder mig utav ett märke som heter Euro-Line.
/Mimmi

Malin frågar:
Hej.
Jag håller själv på med gelenaglar och är inte heller utbildad. Jag undrar bara vilken gele du använder? den verkar hålla bra. Medans min håller ca en vecka :/

Hejsan Malin! Jag använder mej av en gelé som heter Euro-Line och som går att köpa på nded.se. Men ett tips är att även dubbelkolla att du gör underarbetet rätt, för det kan även det som kan göra att naglarna håller dåligt, underarbetet är något av det viktigaste. Bara att ställa fler frågor om du har några!
/Mimmi

Elisabet frågar:
Hej. Tänkte fråga dig hur lång tid det tar för dig att göra gelé naglar, hur många lager gelé du lägger och vad det är för penna du använder för att rita leopard mönstren? Tacksam för svar.

Hej hej! Det är så otroligt olika från person till person hur lång tid det tar, men allt mellan 1,5- 3 timmar. Det beror på hur naglarna ser ut innan och om det är första set eller påfyllning.
Lager är också lite olika beroende på om det är först set eller påfyllning. Men när jag gör ett nytt set gör jag dessa lager:
1. Primer
2. Base gel
3. Building gel
4. Glitter eller färg
5. Building gel
6. Shining gel
Jag använder mej av tandpetare när jag gör leopardmönster och vanlig akrylfärg. Bara att ställa fler frågor om det är något mer du undrar över!  
/Mimmi 

Samar om Jempa-naglar:
Hej!
Jag undrar vad du använder för gelé när du gör dessa naglar. Gelén ser nämligen lite "grumlig" ut. Min gele är helt genomskinlig (vill inte alltid det) ;)

Hejsan! 
Det är en rosamjölkig gelé så det är meningen att det ska se ut så, och det brukar finnas olika rosa geléer i de olika märkena med olika rosa och hudfärgade geléer, så kolla utbudet hos just din återförsäljare så finns det säkert någon! Lycka till! 
/Mimmi 

Cias Naglar om Mina första stilletonaglar!:
Riktigt snyggt!! Är lite sugen på edgenaglar.. men känns som jag inte har tid att sätta mig och göra på mig själv ^^ Hur lång tid tog detta? 

Åh tack Cia! Ja det tar ju tid att fixa på sej själv eftersom man bara kan göra en hand i taget... Dessa tog ca. 7 timmar, jag är så noggrann och har inget emot att sitta och pilla och testa mej fram till vad jag vill ha, så det tar ett tag! Haha!  
/Mimmi
 

Lina frågar:
Hur går du den ljusrosa nyansen på naglarna?

Jag har använt mej av en ljusrosa gel, finns hos de flesta geléutbuden så kolla hos din återförsäljare. 
/Mimmi 

Lotta frågar:
Snygga naglar! Men hur har du gjort de förtsa? Är även de gröna gel? Vore jätteglad om du kan förklara tekniken. :) 

Tack, vad snällt! Först la jag det bruna glittret och sparade en rand där jag ville att det gröna skulle gå, sedan härdade jag de i lampan och efter det la jag det gröna precis som jag ville ha det och därefter härdade jag dem igen. Hoppas det svaret dög, annars är det bara att fråga igen! 
/Mimmi  

Naglar
Publicerat 2011-10-08 kl. 21:23:20

Idag var Tiina här på återbesök, och denna gång hade hon även med sej en vän, Nadine. Tiina valde brunt och grön-turkostglitter och med det skapade jag det ni kan se på bilderna, vart faktiskt jätte snyggt. Nadine älskar leopard så det fick det bli, med guldglitter i botten, så läckert!

Maria *lyser* upp min kväll
Publicerat 2011-10-06 kl. 21:47:25

Idag var gulliga Maria här på återbesök efter exakt 4 vedckor och 2 dagar. Denna gång blev det franska med guldglitter och guldpaljetter. På vägen ut ser hon våran gammla lampa och frågar om hon får låna den över helgen, varför inte?! Hon behövde den faktiskt, men som vi skrattade... Så hon lyste bokstavligen upp kvällen, haha! 
Aja, här kommer bilderna, både före och efter bilder: 


Före

Efter

Maria påväg ner med lampan hon har lånat!

Red it is
Publicerat 2011-10-03 kl. 22:39:22

Idag var Andrea här på återbesök och ville denna gång ha helröda, vilket vart urläckert! Den skimmrar dessutom superfint i bättre ljus så bilderna vart inte så jätte bra tyvärr...

Mina första stilletonaglar!
Publicerat 2011-10-02 kl. 10:07:00

Igår/inatt gjorde jag mina första stilettonaglar på mej själv (för er som inte vet vad stilettonaglar är så är det när spetsen är spetsig). Jag är verkligen supernöjd! Tänkte göra ett inlägg sen över hur man gör.
Jag valde svart och vill glitter, samt svart färg och gjorde mönster på ringfinger och långfinger, med vita streck och röda paljetter. Vad tycker ni om spetsiga naglar?! Säg gärna vad ni tycker!  

Mina naglar just nu
Publicerat 2011-10-01 kl. 12:57:07

Dessa naglar har prytt mina händer i ca. 2 veckor men jag känner att det börjar bli dags för nya. Dessa är i alla fall franska och snea, plus att jag har byggt blad på ett par fingrar, höstigt och fint!