Event
Publicerat 2012-06-30 kl. 11:47:38

Ikväll ska frisören som ska börja jobba på salongen där jag sitte, ha ett litet ett-års jubileum, och har därför bjudit in massor med kunder på ett event. Jag kommer vara där och göra reklam för mej. Det ska bli kul att träffa mossor med människor, och förhoppningsvis får jag några bokningar. Jag tror att jag ska ställa fram datorn med ett litet bildspel på naglar jag har gjort så att de kan se... Aja, vi får se hur det blir, men kul kommer det i alla fall vara! Ska se om jag kan fota lite så att ni får se! 

Färg hör sommaren till
Publicerat 2012-06-30 kl. 10:17:13

Igår kom Elvira för att göra naglar för första gången, hon valde färgerna guld och rött och ville att jag skulle hitta på något med dem, och sen ville hon ha leopardmönster på det. Hon är nagelbitare, men resultatet blev snyggt ändå! Efter henne kom Engel på återbesök, hon hade varit modell för mej i skolan. Hon hade några släpp, så vi får hoppas att de håller bättre denna gång! Hon gav mej fria händer så jag valde en piggelin grön färg och sen handmålade jag svarta rosor på, vilket blev supersnyggt!
 
 
 

Ny sida på facebook!
Publicerat 2012-06-28 kl. 22:31:18

Gå in och gilla Mimmis Nagelhörna på facebook! Där kommer special erbjudanden och annat roligt dyka upp från och med nu! 
 
http://facebook.com/mimmisnagelhorna 
 

Träff med Sara "Lackat"
Publicerat 2012-06-28 kl. 21:12:13

Idag hade Sara som driver bloggen "Lackat" vägarna förbi Stockholm, hon kommer nämligen från Luleå och skulle ända ner till Göteborg och hade några timmar i Stockholm då vi passade på att träffas! Det var så roligt att träffa någon med lika stort intresse för naglar som mej, någon som också har börjat som hobbyfixare men utvecklats och nu gått en utbildning för att sedan vilja sätta sej på salong... 
 
Vi började med att sätta oss på ett fik och bara prata en massa, och även om vi aldrig träffats förut blev det aldrig tyst, alltid fanns det något att säga! Sedan gick vi bort till Panduro och köpte glitter och akrylfärger och efter det följde jag henne tillbaka till Centralen. Vi kommer deffenitivt ses igen!
 
(Jag vet inte alls vart jag kollar på detta foto, inte in i kameran i alla fall haha!) 
 

Dagens och gårdagens naglar
Publicerat 2012-06-28 kl. 21:02:05

Igår kom två tjejer ända från Tyresö för att få snygga naglar, Elin valde franska med mönster och Johanna valde vitt glitter med leopard. Idag har jag bara heft en kund, Sara kom på återbesök och valde franska även denna gång. 
 

Dagens naglisar!
Publicerat 2012-06-26 kl. 22:50:15

Idag har tre tjejer varit hos mej för att fixa sina naglar. Bilderna får tala för sej själva! 
 

Dagen
Publicerat 2012-06-25 kl. 23:49:24

Idag började jag klockan halv 11 med att ta bort Amandas naglar, för att sedan fortsätta dagen med att bara ta bort naglar, sammanlagt på fyra kunder under dagen... Alla hade valt att bara göra naglar till studenten, så jag sammlade de som ville ta bort sina på en och samma dag.
I morgon har jag tre kunder, så foton kommer!
Vi hörs i morgon, natti!
 
 

Torsdagens nails
Publicerat 2012-06-25 kl. 22:15:26

I torsdags kom Iza på återbesök och valde denna gång att gåra glittriga naglar med leopard på. Efter henne kom min faster första gången på länge för att få snygga naglar inför semester och sommar, hon valde franska och en blomdesign på ringfingrarna... 
 

Bilder på senaste naglarna!
Publicerat 2012-06-20 kl. 18:38:51

Jag har jobbat både i måndags, tisdags och onsdags så här kommer bilder på alla naglar...
 

Dag 10 - Sista dagen
Publicerat 2012-06-20 kl. 18:31:36

Sista dagen på kursen hade vi dekorationsdag! Det var hur kul som helst och tre olika personer visade oss olika tekniker och hade olika tips, så vi lärde oss massor! Jag lärde mej bland annat att använda one stroke- tekniken, vilket ni kan se på blommorna på bilden. Det kändes riktigt tråkigt att det var sista dagen, men nu är det dags att börja plugga inför proven!
 
 
 

Instagram: mimmiemilia
Publicerat 2012-06-19 kl. 23:33:55

Hallu allesamman! Bloggar från mobilen, har inte orkat ta fram fatorn idag faktiskt... Idag har jag haft tre kunder, två påfyllningar och en som ville ta bort sina. I morgon har jag tre till, jag lägger upp bilder på alla i morrn, plus berättar om sista dagen på nagelkursen som var i måndags! 
 
För er som vill kan ni adda min instagram, där lägger jag upp bilder innan de hamnar på bloggen, mimmiemilia heter jag där! 

Dag 8 och 9- Teori och min andra hand
Publicerat 2012-06-17 kl. 12:39:17

Kom på att jag har glömt att berätta om de senaste dagerna på utbildningen! 
I torsdags hade vi teori heeela dagen där vi gick igenom all kemi. Det var ganska svårt, men en del kände jag igen sen kemilektionerna i skolan... Det kommer äga rum ett teoretiskt och ett praktiskt prov för att man ska kunna få diplomet, jag hoppas på att kunna göra dem båda om ca. 3 veckor! 

I fredags gjorde jag om min andra hand, så nu är båda illgröngula stiletto naglar, vilket jag tycker är supersnyggt! Sommrigt om inte annat! Jag ska se om jag kan få hjälp att fota händerna tillsammans inom en snar framtid så att ni får se resultatet!

Gul, aprikos och fransk
Publicerat 2012-06-17 kl. 12:29:26

Igår hade jag tre kunder på salongen. Först kom min gamla klasskompis Felicia som hade gjort studentnaglar hos mej och nu ville göra om dem, hon valde gult glitter, vilket blev supersnyggt! Efter henne kom Maria på återbesök, hon valde samma färg som hon hade sist, aprikost, fast istället för att fejda så la vi det längs smilelinjen denna gång för att få lite variasion. Sist för dagen kom Emma, som inte varit hos mej på länge, hennes naglar mådde inte så jätte bra, men det gick bra ändå och franska naglar med skimmer blev resultatet. 

Svar på frågor
Publicerat 2012-06-14 kl. 23:28:57

Malin frågar:

Hej!
Du gör grymt fina naglar! :)
Har lite frågor ang produkterna ifrån nded.se.
Vad är det man behöver till ett set med naglar därifrån, är det primer gel/bas gel, builder gel och sealer gel/finish gel? Blir lite förvirrad på grejerna där men skulle vilja testa :)
Först lägger jag väll ett tunt lager primer gel, sen bygger jag med gel och avslutar med finish? Har jag förstått produkterna rätt då?
Och en sista fråga, i vilket steg fäster du stenar på naglarna, vad lägger du över dem för att få dem att sitta kvar?
Tack för en suuuper bra blogg & lycka till med allt! :) Mvh Malin


Hejsan Malin!

Tack, vad snällt!

 

Japp, det stämmer precis, det är de viktigaste gelerna, sen kan du ju köpa make up gel (som används för att bygga ut nagelbädden) och någon rosa gel i fall du ska göra fransk, och den vita färggelen såklart som också används till fransk.

Ja, du verkar ha förstått produkterna mycket väl!

Jag fäster stenarna efter jag har formfilat i glansen, då stter de super bra!

 

Tack så mycket Malin! Lycka till själv!

/ Mimmi

 

Julia frågar:

Använder du kritvit gele till dom eller soft white?:D

Hejsan Julia!

Där har jag använt en gelé som heter Perfect White, Light Elegance gel.

/ Mimmi

Linda frågar:

Hej, vad fina naglar och vad spännande med kurs. Jag har oxå funderat på kurs och är sugen på märket light elegance. Vad tycker du om geléerna hittills? Hur är dom i jämförelse med geléerna från nded ( jag använder oxå det märket nu då jag ej har utbildning).

Hur är det att gå kurs efter att ha kort naglar hemma innan? Svårt, nya sättvatt arbeta etc?

Är jättenyfiken att höra mer. Och speciellt jämförelse av geléerna etc!

Skulle va supertacksam för svar.

Lycka til med resten av kursen!Hej Linda!

Vad roligt att höra! Jag är super nöjd med Light Elegance, jag kan verkligen rekommendera det märket! Jag älskar att de har så stort utbud av olika geler med olika viskositeter, färger osv. Det är lätt lättarbetat och håller bra (om underarbetet är rätt gjort). Ndeds geler är bra, men LE är bättre, tycker jag!


Jag tycker att det är superroligt att gå kurs även fast jag har jobbat hemma innan, jag har verkligen utvecklats jätte mycket! Så länge man är berädd på att lära om sej och lyssna på läraren så går det jätte bra även om ens inbyggda bteende sitter i ryggmärgen... Det jag tycker är bland det svåraste är hållningen under tiden man jobbar, jag sitter gärna med benen i kors men det ska man inte göra om man inte vill ha en sne rygg!

Jag ska se om jag kan göra ett lite mer inående inlägg senare på jämförelser av geler osv!

/Mimmi

Julia frågar:

Hej! Jag har en fråga till. Jag använder en gele till alla olika lager, är det sämre/bättre vad du vet? Jag är osäker eftersom jag har hört så olika.

Hej Julia!

Det beror på hur märket du jobbar med  är uppbyggt, är det meningen att det ska vara så med just det märket så är det antagligen bra! Det är olika för olika märken, så är det bara, så det handlar inte om sämre eller bättre...

/ Mimmi

Julia frågar:

Hej! Jag gör också gelenaglar hemma, och har gjort på mig själv väldigt länge. Jag har läst på på internet men hittar inte så mycket, var hittade du information om risker, vad man ska tänka på osv..? Vill börja ta kunder, men vill inte riskera något.

Med vänlig hälsning, Julia

Hej igen Julia!

Det finns en hel del risker, och enligt mej står det för lite om detta på nätet. Några exempel kan vara att om du använder för små tippar på kunden kan denne i värsta fall få nagellossning, om gelen kommer i kontakt med huden för mycket kan kunden bli allergisk mot gelé, det kan bildas bakrerier som börjar gro under släppen ifall kunden får det... Det finns många fler risker, men jag orkar inte rabbla upp alla nu...

Jag ska se om jag kan ordna någon specifikt inlägg om just detta, för det är mycket som kan ske, det är ju trots allt kemikalier vi jobbar med, därför behöver vi goda kunskaper om just detta!

 

Hoppas jag inte skrämde dej/er för mycket nu!

/ Mimmi

Ny bloggdesign!
Publicerat 2012-06-14 kl. 22:46:18

Äntligen har jag en ny bloggdesign! Vad tycker ni? Visst är den snygg...?!?!

Många frågor och mejl!
Publicerat 2012-06-13 kl. 23:07:08

Jag har fått en del frågor och mejl nu de senaste dagarna som jag tyvärr inte har hunnit att svara på än... Jag går hemifrån ganska tidigt för att gå till nagelskolan, för att sedan direkt åka till salongen och ha kund, vilket gör att jag kommer hem ganska sent och tyvärr inte orkar svara på allt direkt... Jag har börjat beta av lite, vilket jag också kommer fortsätta med, men ni får ha lite tålamod :)

Dag 7 - Mina egna naglisar
Publicerat 2012-06-13 kl. 23:03:23

Idag har jag suttit och pysslat med att göra om mina egna naglar. Jag tog med mej ett par glitter, för jag ville inte ha franska, och valde att göra dem stiletto formade vilket jag gjorde via att bygga ut dem med formar, så jag har kvar mina egna under. Jag blev supernöjd med form och allt! Dock är det ännu bara på ena handen dessa naglar pryder mej, vilket inte är lika snyggt...

Gårdagens och dagens naglar
Publicerat 2012-06-12 kl. 21:42:33

Igår kom Milja Korolina första gången på länge till mej för att få snygga naglar, dock var hennes egna naglar och nagelband riktigt skadade, så det är inte jag som har skadat henne, så att ni vet! Hon valde i alla fall ett aprikost glitter med vita blommor och gröna stenar. Idag kom min gamla klasskompis Christina, hon valde vitt glitter på tipparna. 

Dag 6 - Mer franskt
Publicerat 2012-06-12 kl. 21:32:57

Idag kom min gulliga vän Lina till skolan  för att få naglarna snygga för första gången någonsin! Franska såklart, vad annars?! Haha!

Dag 5 - Alexandras studentnaglar
Publicerat 2012-06-12 kl. 21:28:20

I måndags kom Alexandra till skolan för att få snygga studentnaglar. Hon fick såklart franska, men sedan valde hon skimmer också.

Visitkort beställt!
Publicerat 2012-06-10 kl. 22:45:09

Min logga blev klar för några dagar sedan, det är en jätteduktig tjej som har gjort den, och direkt när den var klar började jag kolla upp visitkorts allternativ. Jag valde att designa mina visitkort från grunden för att få dem precis så som jag vill ha dem, och jag blev faktiskt jätte nöjd! De kommer redan inom 7 dagar! Vad tycker ni?!
(Jag är ju ingen nagelterapeut än, men snart, därför var jag tvungen att skriva det på korten så att jag slipper beställa nya om bara några veckor!)

Svar på några kommentarer
Publicerat 2012-06-10 kl. 10:18:32

Sara skriver:
skulle vara jättekul om du ville berätta mer om den nya tekniken du fått lära dig, nya saker du lärt dig, sånt som du inte visste innan osv!

Ja, jag skulle kanske kunna göra ett inlägg om det, men mycket av det nya är filteknik, teori och appliceringsteknik, det är lite svårt att förklara skriftligt (utom teorin såklart)... Men jag ska se vad jag kan göra!
/ Mimmi

Malleh frågar:
Hej! Lite nyfiken, hur mycket kostar kursen du går? Och varifrån köper du dina produkter? :)

Hejsan Malleh! Kursen jag går kostar 33 125:- inklusive moms. Menar du de jag använder nu eller de jag använde innan jag började kursen? De som alla får köpa, alltså även personer som inte är utbildade, som jag använde förut finns på nded.se, och märket jag använde hette Euro-Line. Produkterna jag använder nu heter Light Elegance, men de går inte att köpa om man inte går en utbildning eller inte är utbildad...
/ Mimmi

Franska
Publicerat 2012-06-10 kl. 10:03:29

Igår kom en tjej som aldrig hade haft material på sina naglar förut med namnet Sara. Hon ska ta studenten och valde därför enkla franska med pärlemoskimmer, superfint!

Dag 4 - Mamma som modell
Publicerat 2012-06-08 kl. 23:41:35

Man lär sej något nytt varje dag och jag absorberar allt nytt som en törstig svamp, jag har verkligen roligt! Idag följde mamma med för att vara modell även om vi gjorde hennes naglar förra veckan, och eftersom att vi endast jobbar med franskt så var det franskt det blev! Igår köpte jag en pärlemovit färg som vi penslade över nageln efter att jag hade slutfilat, vilket blev precis så snyggt som jag föreställt mej!

Dag 3 - Mina snyggaste franska någonsin!
Publicerat 2012-06-07 kl. 19:31:11

Idag kom Engel till skolan för att vara nagelmodell. På henne gjorde jag franska naglar på ett annat sätt än i tisdags. Engel ville ha lååånga naglar så vi byggde ut nagelbädden en bit med cosmetic gelen som jag bara ÄLSKAR! Den är supersnygg och det blir ett naturligt och supersnyggt resultat! Jag har aldrig varit nöjdare med ett set franska naglar! Vad tycker ni?!

Idag köpte jag även en pärlemofärgad gelé som man kan pensla på naglarna för att få ett snyggt skimmer i dem, den kommer bli dösnygg på franska, vilket jag ska testa på morgondagens modell, mamma! Jag köpte även en egen cosmetic gel och en större nagelolja som jag ska använda på kunderna! Att gå sin utbildning i en salong som säljer massor med roliga nagelprylar är farligt... 

Nationaldagsjobb!
Publicerat 2012-06-07 kl. 19:16:14

Igår jobbade jag heeela dagen på salongen där jag jobbar. Först kom Rebecca, en tjej som ska ta studenten i morgon så det blev guldiga studentnaglar med paljetter på ringfingarna. Efter henne kom min vän Johanna, hon ska också ta studenten i morgon, hon ville ha turkost glitter på alla naglarna. Sist kom Tiina, hon valde ett illgrönt glitter och så målade vi sommarblommor på, så snyggt asså!

OBS! Det är inte jag som har skadat hennes naglelband så, de såg ut så när hon kom!

Dag 2 - Första modellen
Publicerat 2012-06-07 kl. 19:03:38

I tisdags hade jag min första modell i skolan, Emma. Hon har ju gjort naglar hos mej ett par gånger tidigare, typ förra sommaren, men nu fick hon komma till salongen där jag går min utbildning. Under utbildningen övar vi på franska, så kunden får inget direkt val. För att vara mitt första set med den nya "tekniken" så blev jag jätte nöjd faktiskt.
Vi gick även igenom lite teori, för att få ett diplom måste man klara ett teoretiskt och ett praktiskt prov, precis som när man ska ta körkort! 

Bilder på hur min nagelplats i salongen ser ut
Publicerat 2012-06-04 kl. 20:47:56

Här kommer några bilder på hur det ser ut i salongen där jag jobbar! Första bilden är på hur det ser ut utifrån, sen kan ni se hur jag sitter och jobbar. Jag ska dock byta ut lampan och kudden så att det ser mer stilrent ut!

Rosaglittrigaatudentnaglar
Publicerat 2012-06-04 kl. 20:40:54

Idag kom Tina förbi salongen där jag numera jobbar för att fixa sina studentnaglar. Hon ska ha rosa skor och smycken på studenten i morgon så därför valde hon även rosa glitter med guldblommor, vilket blev jätte snyggt!

Dag 1 - nagelkursen
Publicerat 2012-06-04 kl. 20:33:59

Idag var som igår nämnt första dagen på nagelkursen. Vi började direkt med applicerings tekniken och jag fick göra en övningshand. Övningshanden var super svår att jobba med, den följde inte alls med i de rörelserna jag ville att den skulle göra och var stel, men det är egentligen bara bra att börja svårt för då känns det lättare på riktiga kunder sen. I morgon får jag ta med min första modell, redan! Ska bli jätte roligt!

Jag börjar nagelkursen i morgon!
Publicerat 2012-06-03 kl. 21:21:37

Över tre års längtan är över, i morgon börjar jag min efterlängtade nagelkurs! Jag har redan skrivit kontrakt på en solong där jag kommer sitta och göra naglar framöver, den ligger vid S:t Eriksplan och igår flyttade jag dit alla mina nagelprylar! Det känns super bra! Framtiden känns säker, men vi får se vad som händer...
Jag bloggar mer i morgon om min dag, kanske kastar in nåt inlägg från mobilen!
Puss på er!
Där ska jag gå min kurs!

Studenten!
Publicerat 2012-06-03 kl. 20:42:28

I fredags tog jag studenten!!! Det är lätt en av de bästa dagarna i mitt liv! Vädret var dock inte särskillt bra alls, vilket var tråkigt, men humöret var på topp ändå! Flaket var kallt och blött, och det var roligast i början, sen blev man bara kallare och kallare och fingrarna blev till isbitar...
Min mottagning blev den bästa, åh, jag har aldrig varit så glad, det var ca. 70 personer som kom och ville fira mej! Jag är så tacksam för var enda en av dem, alla är så goa!
I present fick jag bland annat en London resa med mamma, musikalbiljetter till Fantomen på Operan som går i London där Peter Jöback är med, och massor med annat! Jag vill uppleva alltig igen!