Årets första julnaglar...
Publicerat 2011-11-29 kl. 21:09:05

I lördags gjorde jag min vän Malins naglar. Efter många om och men blev det mörkgrön och guldglitter med silvermönster. Idag var gulliga Maria här, hon valde rött glitter med snöflingor på ena ringfingret och ena långfingret, riktigt juligt!

French!
Publicerat 2011-11-22 kl. 22:27:59

Idag var gulliga Miranda här för at göra om sina nails. Denna gång blev det franska med ett litet hjärta på ena tummen, så sött!

Fler frågor
Publicerat 2011-11-21 kl. 18:48:29

Har fått in några till frågor som jag tänkte svara på direkt:

Ebba♥ frågar:
Hejsan!♥ jaah, det skulle ju vara roligt med shopping och outfits, bara det inte blir för mycket för dig ;) Tävlingar är också kul! ♥
Har en liten fråga också:
Jag är snart 13 år och undrar om man kan beställa tid hos dig endå eller har du nån åldersgräns på det? Hur gör jag det isåfall? Och vart bor du... så att det inte blir för långt att åka :)

tack på förhand ♥ ebba

Hej hej Ebba!
Då ska jag se om jag kan fixa lite mer av det!

Nej jag har ingen åldersgräns, min yngsta kund jag har är min kusin och hon är 11 år, så det är lugnt!
Det är bara att mejla mej så kan vi prata mer över mejl om du vill beställa tid och så. Jag bor på Kungsholmen i Stockholm.

Så lite så Ebba!
/ Mimmi 

Elin ställer några frågor (samlade alla i ett) : 
Kollade in inlägget om att bygga ut nagelbädden! Fantastiskt bra!! Men när du bygger ut liksom för att det inte ska bli för korta naglar ( innan free edge) målar du med make up gel lite på toppen eller hur gör du?

Du skulle vara guldvärd om du fotade allt du använder så att man skulle kunna göra en beställning med dina grejer och att du skriver när och hur man ska änvända allt tydligt! Det är du väldigt bra på för alla andra nagelbloggare är så otrevliga och dåliga på att visa!

Hur länge ungefär satt de första naglarna du gjorde?

När du gör franska, målar du tippen eller har du vita tippar? Kram 

Vad bra att du tycker det! Ja precis, annars ser det inte bra ut! Jag målar bara Make Up gel på nagelbädden, det behövs inte på tippen. Fast om jag har byggt ut nagelbädden brukar jag ta tunt på tippen också för att det inte ska bli smått trensparent... 

Ja det ska jag absolut göra så snart jag har tid! Vad härligt att höra, jag har ju själv varit i eran situation fast utan hjälp, så jag förstår er! Därför jag vill hjälpa så mycket. 

Jag minns inte riktigt hur naglarna satt, men jag minns att de satt bra, jag byggde på mina egna nämligen. På kunderna satt de dock inte lika bra alls, så jag fick läsa mej fram till hur jag skulle förbättra mej. Det tog ett tag innan naglarna började sitta riktigt bra faktiskt, men nu sitter de super bra! Mina egna har alltid suttit bra! 

Det beror på hur naglarna ser ut från början, om det är en nagelbitare eller inte. Om det inte är en nagelbitare använder jag oftast vita tippar, men om det äe det använer jag naturella och bygger ut nagelbädden. Men i vissa fall använder jag naturella och bygger ut nagelbädden ändå, det beror på hur kundens naglar ser ut, man lär sej att se... 

Anonym frågar:
Målar man gelén på formen där förlängningen blir sen? :)

Ja precis!
/Mimmi

Hur man bygger en nagel med form
Publicerat 2011-11-21 kl. 18:05:42

Hallo alla readers! Många av er har velat att jag ska visa hur man bygger med formar så tänkte visa några bilder på hur jag gör:


1. Jag har buffrat nageln och puttat ner nagelbandet

2. Basgelén på! 

3. Här har jag klistrat på en form. För er som inte vet så används dessa bara en gång, sedan kastar man dem. 
 
4. Här har jag lagt på gelé och sedan härdat den i lampan

5. Sedan tar jag bort formen, torkar jag av den med cleansern och filar till formen

6. Efter det har jag på Make Up gel

7. På med fransk vit

8. Efter det på med Building gel

9. Efter det filar jag, har på paljetterna och sedan glans!

Slutresultat!

Tack till Tiina som lät mej fota hela processen! Hoppas ni förstår nu och att ni fick hjälp där ute, annars är det bara å fråga!
Kramar!

Söndagens naglar
Publicerat 2011-11-20 kl. 18:36:25

Idag var goa Tina här igen för att få sina naglar snygga igen! Den här gången blev det blandning mellan silver och vitt glitter med leopard, dösnyggt och det glittrar jätte mycket! Bilden är dock fotad med min mobilkamera så det syns inte på långa vägar hur mycket det egentligen glittrar...  


Hon avslutade med en fin pose för att visa sina nails, haha!

Ny design!
Publicerat 2011-11-20 kl. 11:48:11

Åh jag är så sugen på en ny design på bloggen, ska bara skaffa photoshop, sen ska jag fixa det. Har en del idéer redan!
Är det något ni saknar här i bloggen? Tycker ni att det är tråkigt med bara naglar? Vill ni se mer av shopping och outfits (jag shoppar varje vecka så mer mode är inget problem)? Tävlingar? Eller hur vill ni ha det? Säg till isåfall så ska jag försöka fixa det! 
Ha en bra dag! <3  

Svar på frågor
Publicerat 2011-11-20 kl. 11:37:42

Hejsan alla goa läsare! Jag får in nya frågor varje dag, men hinner tyvärr inte svara på allt direkt... Här kommer dock svaren:

Christina frågar:
Hej jag använder gelena från från nded deras egna som man fick i startpaketet, jag härdar gelen i 180 sekundr också men sista lagret blir kladdigt . Vad gör jag för att få en len och hård yta?

Det blir alltid så, så det är alltså inget fel. Det du ska göra är bara att torka av med nail cleaner. När du beställer nail cleaner, tänk på att den ska vara glansbevarande så att du inte tar bort all glans.
Lycka till!
/ Mimmi

Amanda frågar:
Hoppas jag inte är för sen för att ställa en fråga! :)

Du har skrivit förut att när du gör fransk så gör du både med vit tipp och med vit gele, då undrar jag hur du limmar på tippen? Filar du inte ner den egna nageln då? För annars borde väl det vita hamna alldeles för långt ner? :o

Sen undrar jag också hur mycket tipparna du köper i solna kostar? Och är dom så tunna att man inte ens behöver fila för att inte se övergången?

Nejdå, ni kan alltid ställa frågor!

När jag limmar på tippen använder jag mej utav Depends rosa nagellim, tycker att det är super bra! När jag har limmat på den klipper jag den och filar till formen, jag avslutar med att buffra. Jag filar alltid ner den egna nageln innan jag sätter på en tipp, annars sitter den inte lika bra. Om jag märker att det skulle bli att tippen skulle hamna för långt ner så använder jag mej utav naturliga tippar istället och bygger ut nagelbädden, det beror alltså på hur kundens naglar ser ut från början.

Jag tror att en tippbox med 100 tippar kostar 350:- och en påfyllning till en storlek med 50 tippar kostar runt 100:-. Jag buffrar bara övergången, så jag tycker absolut att de är tunna.

Lycka till med allt!  
/Mimmi   

Millan frågar:
Galet snyggt! Gud vad jag älskar den kopparfärgade glitterfejdningen, jag måste införskaffa kopparfärgat glitter!! :)
Tack för att du svarade på min förra fråga, det gav mig mycket hjälp! Nu undrar jag bara om cleansern du använder till förarbetet för nageln, är det samma som du använder sedan för att torka av klibbiga ytan efter lampan? Eller är det en speciell för förarbetet? Ha en underbar dag! Din blogg är den absolut bästa av alla bloggar jag nånsin läst, jag blir så himla glad och inspirerad så det är inte klokt! :)

Ja koppar färgat är verkligen snyggt!
Så lite så!
Japp jag använder samma cleanser till allt. Men om din glans blir klibbig i slutet, se då till att du har en glansbevarande cleaner, annars kan de bli matta. Min glans blir inte kladdig, så jag behöver inte tänka på det.
Vad glad jag blir, roligt att du tycker så, tack!
Hoppas svaret hjälpte dej även denna gång!
/ Mimmi

Veronika frågar:
vad kostar det att göra naglar hos dig?

Spana in kategorin
prislista så hittar du alla priser! 
/ Mimmi

Sandra frågar: 
Hur gör du när du bygger med mall? Såg att du skrev att du gjorde det på typ alla, förutom nagelbitare.
Men, om det kommer någon med spoonnails, då måste du väl lägga tipp också? Annars blir dom väl jätte tjocka ?
Eller har du några supermallar som passar alla? =)
 

Jag har tagit en rad bilder, så ska lägga upp dem snart så att ni får se hur jag gör när jag bygger med mallar. 
Om jag filar ner naglarna ganska mycket så går det även att göra på spoonnails, men sen gör man ju en bedömning per kund, vad som passar just den. Jag gör det jag tror håller bäst. 
Hoppas du fick hjälp! 
/ Mimmi
   

ebba frågar:
Hej, du gör jätte fina naglar... jag har en liten fråga bara ;)
Måste man ha UV lampa om man gör acryl/gele naglar?
Om man måste det, finns det något annat man kan använda istället?

MVH/ ebba

Hejsan Ebba!
Tack, vad snällt!
När man gör gelénaglar måste man det, gelén torkar inte utan den och går inte att ersätta.
Dock behöver man ingen UV-lampa när man gör akrylnaglar utan akryl är ett annat sorts system, jag kan inte så mycket om just akryl eftersom jag bara jobbar med gelé.
Det är bara att ställa fler frågor om du har några!
/ Mimmi

Amanda grahn frågar:
Hejsanm jag hade varit oerhört tacksam om du svarade på denna fråga:
Hur många personer räcker en euro-line burk på 15 mg? det finns ju ej 30..
antigen så mailar du svaret eller skickar på min blogg.. Kan va krångel på bloggen ibland nämligen.
Jätte fina naglar gör du tjejen! :D

Hej Amanda!
Jag tycker sånt är otroligt svårt att säga, Building gelén är den som det går åt mest av, en burk håller i ca. 2-3 veckor för mej, men jag vet inte hur många kunder 10-12 stycken kanske... Det är lite olika men jag brukar köpa på mej ca. 4-5 burkar av building gelén varje gång jag beställer vilket jag gör varannan månad.
Tack så mycket!
/ Mimmi

Elisabeth frågar:
Hej! Jag hittade nyss fram till din blogg o fastnade här! :D Jag har jättelänge varit intresserad av naglar o funderar på att beställa hem ett gel startkit från nded, är det en seriös sida som man vågar lita på? Skulle bli tvungen att förhandsbetala isåfall så jag vill ju va på den säkra sidan så de inte lurar en massa pengar av mig.. :p Är det nåt speciellt man kan tänka på att beställa hem som kanske inte alltid följer med startkiten? :) hur mycket betalt tar du av dina kunder då du förlänger/fyller på deras naglar?

Hejsan Elisabeth!
Jag tycker absolut att det är en seriös sida, jag har aldrig varit med om nåt krångel eller att det saknas något utan det brukar fungera super bra! Jag betalar alltid i förskott och det brukar fungera super!
Det finns inga kompletta set med just Euro-Line som jag använder utan du kommer behöva beställa massa extra. Pads och nail cleaner är jätte viktigt. Men jag ska se om jag kan fota allt jag använder och till vad så att du kan få se vad du behöver.
Kolla prislistan bland kategorierna så ser du vad jag tar.
Tänk bara på alla risker när du börjar bygga naglar, kunden kan få nagellossning, allergier, bakterier under naglarna som orsakar möggel osv. Börja med att öva på dej själv en lång period, annars kan det gå illa!
Lycka till med allt!
/ Mimmi

Anonym frågar:
Kan du inte förklara hur man änvänder formar? Är de en slags tip? Berätta :)

Jag kommer göra ett inlägg om formar i veckan, så håll utkik!
/ Mimmi

Agnes frågar:
Mimmi! Jag mejlade med dig förra året om att förlänga naglarna och nu är jag intresserad :) vad tar du för pris? Och vad kostar återbesök? Tack så mycket! :)
Agnes

Hejsan Agnes! Vad kul!
Kolla in prislistan som finns bland kategorierna, så får du svaren.
Vi hörs!
/ Mimmi

Agnes frågar:
Men wow! hur gör du för att naglarna ska sitta sådär länge utan att de bryts eller luckras upp vid sidorna? Mvh Agnes

Haha, allt jag kan säga är att övning ger färdighet! Lite skicklighet också måste jag erkänna... Hihi!
/ Mimmi

Amanda frågar:
Hej! Lite frågor..
När man beställer från nded.se då ska man räkna allt i Euro? Men hur mycket kostar frakten och kan man välja postförskott och så? Vilket märke ska man även välja? Samt vilken gele har du när du förlänger nagelbädden och är den bra täckande?
Hur mycket bör man handla för, hur mycket pengar brukar du lägga ut liksom?:)

Hejsan!
Ja, allt räknas i Euro eftersom att det är en tysk sida. Frakten brukar vara lite olika beroende på hur mycket paketet väger, men klicka i lite produkter och klicka dej vidare på att du vill beställa, då kommer frakten upp, man kan alltid gå tillbaka, så länge man inte betalar. Ja du kan välja postförskott har jag för mej, men det brukar inte jag göra, sidan går att lita på.

Jag använder Euro-Line märket på allt jag använder och är jätte nöjd med det!
När jag förländer nagelbädden använder jag en gelé som heter Make Up Gel, det finns tre olika färger för olika färger som man har på den naturliga nageln så att man kan anpassa efter kunden, jag har alla tre och tycker att de täcker jätte bra.
Det är olika från gång till gång beroende på vad som är slut oc hur mycket jag behöver. Men allt mellan 1200- 2200 kr ungefär.

Hoppas du fick hjälpen du behövde!
/ Mimmi 

Malin frågar: 
hur har du gjort detta leopardmönster?färdigtrygt eller måla på egen hand? plz svara 

Jag gör leopardmönstret för hand med akrylfärg och tandpetare, inte svårare än så!
/ Mimmi

Anonym frågar: 
Vad menas med nagelbädd och varför ska man förlänga?

Vilka tippar har du använt på dem som inte är blåa?

Kram
 

Nagelbädden är nageln som sitter fast i huden kan man säga, innan the free edge, alltså tippen. Man vill bygga ut den för att undvika att tippen hamnar för långt ner. Jag har gjort en inlägg om det förut, läs här. Dock är det ganska gamalt så naglarna är byggda med min gamla gel.

Jag har valt naturliga tippar till dem, de gör jag alltid när jag använder glitter.

Lycka till!
/ Mimmi

Nails nails nails
Publicerat 2011-11-16 kl. 08:52:27

Hejsan alla läsare!
Förlåt at jag inte har bloggat på ett tag, men jag har verkligen fullt upp med skolan och så... Jag har också fått in massa mejl och massa kommentarer som jag ska ta itu med att börja svara på, kanske ikväll om jag hinner.

Här kommer i alla fall bilder på mina senaste skapelser, Andreas naglar, fasters och Annas. Anna gav mej imprincip fria händer, det är alltid lika kul! Både Andrea och faster valde naturell-franska.  

Tiinas första franska
Publicerat 2011-11-06 kl. 21:37:28

Idag har Tiina varit på återbesök, och för första gången på ett och ett haft år valde hon franska eftersom hon ska till frankrike. Fast inget blir ju som vanligt med Tiina, även om det är franska.  

Svar på frågor, del 2
Publicerat 2011-11-06 kl. 16:39:49

Här fortsätter svaren på era frågor. Om ni har fler är det bara att fortsätta fråga, bara kul att ni frågar! Kram på er alla <3  

elisabet frågar:
Hejsan. Jag har ett problem och hoppas att du kan hjälpa mig. När jag gör gelé naglar med glitter fejdning så ser inte glittret så glittrigt ut, utan det ser ut som små färgade prickar bara. Jag gör så att jag först tar genomskinligt lager av gelé och därefter tar jag med en pensel och placerar ut glittret sedan stoppas handen i uv lampan. Gör jag fel? För när jag tittar i burken med glitter i ser glittret väldigt glittrigt ut. Hoppas på svar.

Du ska blanda glittret med gelén, då borde det bli bättre. Spateln du blandar med ska kunna stå upp i blandningen, då vet du att det är lagom mycket glitter. Sen är det bara att pensla på. Sedan ska handen placeras i lampan och efter det på med building och glans. Lycka till!
/Mimmi

Millan frågar:
Jag måste först säga att jag totalt älskar din blogg! Älskar alla bilder på naglarna, får sån inspiration och blir glad! Sen att läsa dina frågor och svar har gjort att jag lärt mig jättemycket! Vilken tid du har lagt ner för att hjälpa andra med att svara på frågor! Så omtänksamt!
Jag är själv outbildad men har byggt endel med gele. Kör just nu på Farsibella, men ska beställa det där från Nded.se som du skrev om. Men jag har en liten fråga, för jag har endast kört med 1-komponents-gel tidigare och nu ska jag beställa "riktig". Innan jag har på första lagret gele buffrar jag alltid och sen har på primer, men sen när jag har haft på building gelen, och när jag ska ha på nästa lager, bör jag då ha primer och buffra upp ytan så den blir ruffig igen för att nästa lager ska fästa? Jag skulle bli så oerhört tacksam om du hade tid och lust att svara! Hoppas du har lust med det!! Ha en trevlig helg nu! / Mvh Millan

Hejsan Millan!
Vad roligt att du får inspiration, det är det som är meningen! Det är precis samma sak som 1-komponents gelé fast att de olika lagren har namn, så det är egentligen bara att köra på som vanligt fast använda olika burkar till de olika lagren. Du behöver inte buffra och fila igen, utan kör på som vanligt. Jag ska försöka göra en tutorial så fort jag kan så att ni får se precis hur jag gör och i vilken ordning alla geléer ska användas.
Hoppas du fick hjälpen du behövde, annars är det bara att fråga igen!
/Mimmi

Angelica frågar:
Halloj! Som vanligt levererar du ursnygga naglar och man får så mycket ideér av dem :D En sak jag tänkte på, när du gör så kallad nailart så har jag förstått det som att du inte använder nagellack utan akryl färg.. Kan du berätta mer, vart man köper och hur det fungerar och hur man använder det?

Stort TACK på förhand!

Hej hej!
Vad roligt att höra, tack! Akrylfärgen köpte jag i Thailand, men den finns i vanliga hobbyaffärer som Panduro, eftersom färgen egentligen används till tavlor och liknande. När jag målar med akrylfärgen använder jag mej av tandpetare eller små penslar. När man använder färgen måste man ha ett överlack eller dylikt för annars sitter den inte så bra. Det posetiva är att den inte torkar särskillt fort när man lägger upp den, så man kan ta tid på sej när man målar, men väl på nageln torkar den nästan direkt. Hoppas svaret dög! 
/Mimmi 

Angelica om Rosa dröm:

Hej igen!

en till fråga..här har du både färg och glitter.. hur har du gjort då? Är det gelfärg det rosa som du först lägger och sedan glittret??
 

Ja precis, först lägger jag färgen och härdar den i lampan, och efter det på med glittret.
/Mimmi

Dalila frågar:
Du är GRYM på att göra naglar.
Nu måste jag bara fråga dig en fråga. Hur lång tid tar det för alla saker man beställt från nded.se att komma "hem" till mig :)?

Tack, vad snällt!
Det brukar ta mellan en till en och en halv vecka för mej att få hem allt.
Lycka till med allt!
/Mimmi

Mikaela frågar:
Hej!

Jag tycker du är jätte duktig!! Har du fortfarandeinte gått någon utbildning? Jag har inte gjort de och håller på att göra lite naglar och testar mig fram..

Men harlite frågor till dig som jag tror du skulle kunna svara på bra :)

Jag undrar om du använder tippar? Och isf glear eller de som är naturella och använder du full storlek eller bara tippar som sagt så man bara limmar fast den ytterst på nageln?

Vad blir bäst tror du? Och om man ska ha lite mer naturlig "fransk manikyr" att inte ha vit tipp och så skarp. kan man använda naturell tipp ist och sen bara rosa gele?

Och vad är det man kan använda för att gelen ska sitta bättre? Bonder eller base gel? Kommer inte ihåg :P
Tack så jäättemkt om du kan svara på några frågor!!

Mvh Mikaela :)

Hejsan Mikaela!
Nej jag har faktiskt inte gått någon kurs än, ska förmodligen göra det i mitten av augusti, jag längtar så! 
Låter bra det, det är kul att sitta och testa sej fram... 

Jag använder mej av både tippar och mallar, det beror på personens naglar från början. Jag använder mej för det mesta av naturella tippar, men ibland när jag gör franska använder jag vita tippar. 

När jag gör lite mer naturliga använder jag mej utav naturella tippar och en mer naturellvit french-gel jag har, då får man den naturliga looken. Menv jag har även rosa gelé, kombinationen gör att det blir väldigt naturligt. 

Det beror på vilket märke du använder dej utav, men oftast är det bondern som får gelén att fästa bättre. Till mitt märke är det primern. 

Lycka till med allt! 
/Mimmi 

Christina frågar:
Hej kan aldrig få glansen som du får i dina naglar , kan du förklara vilka geler du använder i ordning tex för att göra french? Ps din blogg är så grym!

Hej Christina! 
Vilket mäske använder du dej av? Det är så individuellt hur glansen fungerar... Min glans måste vara inne i 180 sekunder för att man ska få den optimala glansen. 
Jag ska göra en tutorial så snart jag har tid, så då får du allt i tur ordning, så håll utkik! 
Tack, glad jag blir! 
/Mimmi 

Elin frågar: 
Hej!

På naglarna som är typ naturliga, har du nån mjölkig gelé då? Dom blev sååå fina!

Kan du inte skriva vilka geléer du köper och vilken ordning man använder och hur, tydligt så man förstår helt och sen skriva hur du gör under arbetet så att dom inte släpper, dina sitter ju så fantastiskt bra!

Kram på dig, funderar på att boka en tid hos dig proffset ;)
 

Hejsan Elin! 
Jo jag använder en gele som heter Soft White på just de naglarna för att ge dem en naturlig look. Tack! 

Jo jag ska ta och göra ett ordentligt inlägg med alla geléer jag använder och dessutom göra en tutorial så snart jag har tid. Då tar jag även med underarbetet. Annars svarade på en fråga om underarbetet i del 1 om du inte vill vänta. 

Bara höra av dej Elin! 
/Mimmi 

Elin frågar igen: 
Och vad heter dina tippar du köper och vilka tippar (tex vita eller naturliga) :)
 

Svarade på den frågan här över, läs där så står allt om vilken färg jag använder mej av och när. Jag köper dem i en butik i Solna och märket är Light Elegance.
/Mimmi

Elin frågar:
En vad är mallar/formar? :)

Man kan bygga ut naglarna på formar, jag ska se om jag kan ta någon bra bild. Nageln som "sticker ut" blir som helt i gelé.
/Mimmi

Svar på frågor, del 1
Publicerat 2011-11-05 kl. 23:03:27

Tack för alla frågor! Jag har fått in så många att jag tänkte svara på dem i två delar, ikväll och i morrn kväll. Jag börjar med de äldsta och jobbar mej uppåt, så att ni vet! 

Emelie frågar:
Hej! Du gör verkligen hur snygga naglar som helst! Använder du tippar eller bygger du alla naglar själv? Jag är sugen på att börja göra naglar, men vad ska man använda, vilken ordning och hur länge ska det härda i uv-lampan mellan varje omgång?

Hoppas du har lust att svara på alla mina frågor. :)
 

Hejsan! Tack så jätte mycket! Jag gör lite olika när det gäller formar och tippar. Om en kund har korta egna naglar eller är nagelbitare använder jag mej utan tippar, men annars använder jag mej av formar. Du får oftast med en bruksanvisning när du beställer gelé så att du vet i vilken ordning du ska använda dej av produkterna med just det märket. Om du vill veta hur just mitt gelésystem fungerar så kommer jag lägga upp en tutorial så snart jag har tid. 
Hur länge gelén ska härda i lampan beror också på märket av gelé, samt kapacitet av lampan. Oftast får du veta det i bruksanvisningen. 
Lycka till med allt! 
/Mimmi 

Emelie frågar igen: 
Just ja. Jag skulle även fråga hur du gör när en kund kommer på återbesök, tar du bort all gele och börjar om från början, eller hur gör man?
  

När en kund kommer på återbesök filar jag bara bort förgen/glittret och filar över nagelytan för att sedan bara lägga på ny färg/glitter och building, samt glans. Man behöver aldrig ta bort gelen helt.
/Mimmi

Tezzilicious - Bloggen om Foto & Skönhet frågar:
hejsan,
jag undrar om du skulle kunna beskriva förarbetet, hur du går till väga m.m. det finns ju så många olika sätt och förarbetet är så viktigt så alltid roligt att testa hur andra har lärt sig och se vad som är bättre :D Hoppas du kan göra ett inlägg om det (Ursäkta om du redan har ett inlägg om förarbetet för jag hittade då inget, isf kan du skicka länken?) :)

Hej hej!
Tror inte att jag har skrivit om det, så jag svarar mer än gärna på din fråga. Jag börjar med att putta tillbaka nagelbanden jätte noga, så att det inte finns någon hud alls kvar på nageln. Om det skule finnas kvar släpper nämligen gelén. Efter det buffrar jag alla naglar och sedan tar jag nail-clean och torkar av dem. Efter det sätter jag på tippar, filar till formen på dem, buffrar och sedan börjar jag med primer och sedan gelé.
Hoppas det gav någon hjälp! 
/Mimmi 

Lina frågar:
Hej tänkte bara höra hur du gör dom snygga fläckarna? Mvh lina

Hejsan! Om du menar leopardfläckarna, så använder jag mig utan en vanlig akrylfärg, (sådan som används på målningar), men det borde gå lika bra med svart nagellack, och en tandpetare, svårare än så är det inte! Lycka till! 
/Mimmi

Lina frågar igen: 
Kom på en fråga till
Hur tar du bort dina gelé naglar?
Jag kör väldigt mycket akryl o tar bort dom med lösningsmedel
Haf även börjar köra gelé
Men tänkte höra hur du tar bort dom?
Mvh lina
 

När jag tar bort naglarna helt filar jag bara, det tar tid men man gör det ju bara när en kund inte vill ha kvar naglar över huvud taget. Annars så filar man bara bort färgen och filar ytan på resten av naglarna, man behöver alltså bara göra halva jobbet när en kund kommer på återbesök.
/Mimmi

Tezzilicious - Bloggen om Foto & Skönhet frågar igen:
använder du akryl eller gel när du gör naglar? Mallar eller tippar? ^^, Du är sjukt duktig! :)

Jag använder mig bara utav gelé. Mallar eller tippar beror på kundenas naglar, om de är korta eller nedbitna använder jag mej utav tippar, annars mallar. Tack, vad glad jag blir! 
/Mimmi 

Sandra h frågar:
Kan du inte skriva och visa upp va du använder för produkter i tur och ordning. Hade vart jättebra så man vet vad man ska köpa och hur man ska göra! :)

Du gör för övrigt jäkligt snygga naglar! 

Jag ska försöka fixa ett bildspel eller en liten tutorial där jag går igenom stegvis hur jag gör och visar i vilken ordning jag använder produkterna, så håll utkik!
Tack så jätte mycket!
/Mimmi


Fler svar på era frågor kommer i morgon med del 2!

Gårdagens naglisar
Publicerat 2011-11-05 kl. 09:11:59

Igår var först Maria här och sedan Nadine. Maria valde ett kopparfärgat glitter denna gång, det blev superfint! Nadine ville ha ett turkos-grönt glitter och leopard på alla naglarna igen.

Tack för alla frågor!
Publicerat 2011-11-05 kl. 09:06:43

Tack alla läsare för era frågor och förlåt att jag inte har svarat på dem än. Jag har så fullt upp just nu... Jag lovar att jag svarar på dem idag eller i morrn, så att ni vet. Tack för att ni är så många som läser min blogg, det värmer <3

Mina förra nails
Publicerat 2011-11-05 kl. 09:04:30

Här kommer bilder på mina förra naglar som jag inte har lagt upp än... Jag har gjort nya nu så ni ska få blder på dem sen. Dessa togs precis inutnan jag gjorde mina nya och jag hade haft dom i ca. 2 och en halv vecka, därav utväxten. 


Blommorna är handmålade.