Studentnaglar
Publicerat 2012-05-31 kl. 18:25:53

Här kommer massor med bilder på de senaste studentnaglar, alla är gjorda på mina klasskompisar!

Fredagens, helgens och dagens naglar = Nagelbomb!
Publicerat 2012-05-28 kl. 22:41:38

Här kommer bilder på helgens naglar, fyra tjejer är från min klass och Anna är stammis. Flera av tjejerna i klassen har superkorta naglar, typ nagelbitarkorta eftersom att de spelar instrument, därför är det alltid extra kul att se förvandlingen!
Annas naglar - före
Annas naglar - efter
Malisas naglar - före

Morgondagen kommer bli lååång...
Publicerat 2012-05-22 kl. 23:25:31

I morrn börjar jag skolan 08.30, och jag slutar dagen vid 14.00 typ. Efter det ska jag åka in till stan och prata med en salong om att kanske börja jobba där (efter att jag är färdigutbildad), så jag har fixat en liten portfolie med före- och efterbilder, samt bilder på naglar som jag är extra nöjd med. Efter det ska jag åka tillbaka till skolan för att sedan ha folkmusikkonsert på kvällen. Oj vad trött jag kommer vara sen... 

Dags att gå och sova nu, ska upp runt kvart i 6 i morrn bitti, okul!
God natt på er <3

Första studentnaglarna för i år och Marias naglar från i söndags
Publicerat 2012-05-22 kl. 22:29:12

Idag har jag gjort min klasskompis Monikas naglar inför studenten, hon valde ett guldigt glitter med vita blommor och den lila estetfärgen som stenar som blommornas mitt. 
I sönags var ju Maria här, glömde lägga upp bilderna igår så ni får dem idag istället.

Hallu!
Publicerat 2012-05-21 kl. 14:46:53

I förmiddags gjorde jag sista provet någonsin i denna skola! Jag är så lättad och glad! Denna vecka kan jag dessutom säga "nästa vecka tar jag stdenten", heeelt sjukt!

Min dag
Publicerat 2012-05-20 kl. 22:50:32

Idag har jag pluggat under dagen på landet, men i eftermiddags var det dags att åka tillbaka till lägenheten för att ha en nagelkund, Maria. Hon valde likadant glitter och samma mönster på sina som jag har på mina, jag lägger upp bilder i morrn.

I morrn skriver jag mitt sista prov någonsin i denna skola, det är i ämnet psykologi A. Det borde gå bra, jag har pluggat en del i alla fall.
Från och med tisdag drar studentnaglarna igång, det ska bli kul! De flesta som kommer är mina klasskompisar, tror bara att det är ett par andra som inte går i klassen som ska komma för jag har inte så många tider eftersom att jag själv går i skolan. Då kommer det bilder på massor med nails!

Ni som vill får jättegärna följa mej på bloglovin här.
Ha det gött! <3

Tips om grym nagelblogg!
Publicerat 2012-05-19 kl. 19:09:22

Måste bara tipsa om Saras blogg Lackat där hon skriver om allt i nagelväg! Allt ifrån tips, tutorials, snygga designnaglar osv. Hon är superduktig på att måla coola mönster och hon jobbar också med konstmaterial på naglar precis som jag, fast hon kan både gelé och akryl. Där kan man hämta massor med inspiration, så ett tips är att ta er en titt! (Bilderna är från Saras egen blogg)!

Gelénaglar åt folket!
Publicerat 2012-05-19 kl. 10:07:38

Tänkte bara upplysa alla om att direkt efter min kurs så kommer jag sätta mej på en salong direkt och börja jobba (vet dock inte vilken än, men håller på att kollar runt lite i stan), och då kommer jag äntligen kunna ta alla som vill komma och få snygga naglar! Som jag längtat! Det känns aldrig kul att behöva säga nej till folk som vill ha snygga naglar, men snart är som sagt den tiden över.
Jag tänkte därför redan nu se om det finns intresse kvar bland er läsare, så ni som vill kan skicka ett mejl till mej där ni skriver ert mobilnummer så messar jag er när jag kommer igång sen efter kursen och vi kan boka en tid. Ni får alltså lite "förtur" eller vad man nu ska säga. Ni kan mejla mej på [email protected], jag kommer kanske inte svara direkt, men jag kollar mejlen varje dag så jag ser när ni skriver och kommer spara alla era nummer och messa er sedan, om någon månad- en och en halv. Det är bara en intresseanmälan, så inget "bindande" eller vad man nu ska säga.

Ny prislista kommer efter att jag är färdigutbildad, jag kommer lägga upp den här på bloggen då. Dock kommer jag inte höja priserna så sjukt mycket eftersom att många av mina kunder är studenter osv. men jag måste höja priserna för att ha råd med lokalhyra och den nya gelén och så. 

Har ni några frågor går det bra att kommentera inlägget eller mejla mej.
Hoppas vi hörs! <3

Senaste naglarna
Publicerat 2012-05-18 kl. 18:56:58

Här kommer bilder på de senaste naglarna jag har gjort. Först ut är mammas naglar med aprikost glitter och vita streck (den andra bilden är mer rätt i färgen). Därefter kommer bilder på Tiinas nya med så kallat kyrkmönster, och sist bilder på Malins första naglar hos mej med lila glitter och vita vårblommor.

Hallu!
Publicerat 2012-05-18 kl. 17:51:13

Hallå alla där ute! Jag lever, men är som sagt dålig på att uppdatera just nu. Jag är på landet och har isolerat mej för att plugga det sista, har bara två uppgifter kvar, ett prov och en hemtenta, sen efter det är jag heeeelt klar med pluggandet!
Snart drar det igång med studentnaglarna och då lovar jag MASSOR med bilder och efter det börjar jag kursen och då kommer ni också kunna följa mina dagar. Jag har dessutom en Iphope nu, så jag kommer kunna blogga från den också!
Juste, jag har instagram och där har jag laddat upp några nagelbilder som inte finns på bloggen, där heter jag "mimmiemilia", så det är bara att följa mej för er som vill, där uppdaterar jag nästan varje dag.

Ha en bra långhelg! Puss!

Naglar
Publicerat 2012-05-06 kl. 23:28:04

Tess var här för nån vecka sedan och hade då haft sina naglar i ca. 4 veckor. Jag är alldeles farcinerad över att hennes naglar hade hållit så bra, hon hade ju små korta nagelbitarnaglar och då brukar jag rekommendera att man kommer tillbaka efter ca. 2.5-3 veckor. Men de satt super! Hon valde ett rosa glitter med rosetter på denna gång.
Förra helgen var Anna här på återbesök och valde denna gång det nya aprikosa glittret med handmålade blommor, vi gjorde fejdning på alla utom ringfingrarna där vi målade blommorna. Efter henne kom Tina och ville ha silvriga partynaglar med ett kors på.


Ca. 4 veckors utväxt

Svar på de senaste frågorna
Publicerat 2012-05-06 kl. 23:07:12

Oj oj, jag har fullt upp just nu så det är därför jag är okontaktbar, sorry! Här kommer i alla fall svar på en del frågor:

Angelica frågar:
Hejsan!

Angående att det ska vara lövtunt rund nagelbandet och kanterna...är det något man måste lägga lövtunnt eller kan man fila till det sedan? hmm hoppas du förstår vad jag menar!

Hej Angelica!
Man måste lägga det lövtunnt i kanterna från början, annars kommer gelén att släppa även om du filar till det. I början kan det vara lite svårt att få till, men övning ger färdighet!
/ Mimmi

Cecilia frågar:
Hej!

älskar din blogg, har nyss kommit in på den och har suttit och läst i snart 3 timmar. Den hamnar som favorit ;) haha

Har en fråga om detta inlägg:
http://mimmiemilia.blogg.se/2010/october/dagens-naglar.html#comment

De första naglarna är lite mer grumlig eller vad jag ska säga och det andra är mer rosa, är det pga olika geler? Vilka i så fall om du minns :S

Och sen har jag en fråga om det där med att bygga ut nagelbädden som du har gjort här:
http://mimmiemilia.blogg.se/2010/november/naglar-pa-nagelbitare.html#comment, hur gör du det? Och vilken gele använder du dig av?

Jisses, när du har gått utbildningen kommer du vara den mest eftertraktade någonsin, alla kommer vilja göra naglar hos dig. Kanske tom åker från Norrland och gör det :P

Superduperbra blogg!

Hejsan Cecilia!
Åh, vad roligt att höra, vad glad jag blir!

Ja, det stämmer att det är olika geléer på just de naglarna för att få nagelplattan mer ljusrosa. Jag använde då ett annat märke på gelén som inte alls var lika bra som det jag använder idag. Nästan alla gelémärken har likande geléer som den och brukar då heta något i stil med "rosa mjölkig". De som inte är "grumliga" som du kallade är bara gjord på den naturliga nagelplattan och är i nagelns egen färg.

När jag bygger ut nagelbädden så gör jag det efter baslagret och lägger då ett ganska så tjockt lager för att dölja att tippen sitter så långt ned. Efter det fortsätter jag som vanligt med glitter osv. Gelén jag använde där var samma som du kallade "grumlig". På hemsidan jag beställer geléer ifrån idag kallas de "Makeup gel" och finns i tre olika färger beroende på kundens hudfärg.

Vad glad jag blir att du skriver så! Jag vill verkigen skänka inspiration och nagelglädje! Du är så välkommen så Cicilia!
/ Mimmi

Emelie frågar:
Hej, har en del frågor då jag också hållet på med märket som du håller på med!

Fråga ett: mina geléer läcker ur burkarna, gör dina det? Om inte, hur gör du för att undvika det?

Fråga två: när jag lägger finish gelén så kan det bli raffligt/ojämt även om jag steget innan filat nageln jämn, för det uppstår som många små bubblor typ..? Det värkar som om den inte vill ligga på en torr yta ? Hur gör du?

Fråga tre : hur lägger du glittret? Filar du på glittret ? Har du glittret direkt innan finish gelén? Blir det inte en ojämt yta då?

Tack för en underbar blogg!!
Kram
Kolla gärna in min blogg och mina naglar :)
Mliizz.bloggplatsen.se

Hejsan Emelie!
Mina burkar läcker också en del och det beror på att gelén och plasten burkarna består av inte "tål" varandra, gelén vill inte vara kvar i burkarna. Förmodligen vet inte företaget om det eftersom att de förseglar burkarna med alliminium som du vet. Jag brukar torka av dem och ha en tidning i botten av lådan, då förstörs inget.

Det kan vara så att du inte lägger ett tillräcklit tjockt lager, det ska inte vara tjockt men inte minimalt med gel heller. Jag har aldrig upplevt samma problem så jag vet annars inte riktigt vad det kan vara, tyvärr.

Jag lägger på glittret innan building-lagret. Lagret blir oftast ganska tunnt och jämnt så jag behöver inte fila det, det är dessutom inget jag rekommenderar, man filar till formen efter själva buildinglagret. 

Kul att höra att du gillar bloggen, glad jag blir! 
Det ska jag göra! 
/ Mimmi