Hei
Publicerat 2011-08-30 kl. 14:46:32

Hallu kära läsare! Ni är en del nu, vilket är super kul!
Just nu sitter jag i skoldatasalen och skriver borde skriva på ett arbete, men jag är trött. Jag försov mej en timme i morse då min mobil hade dött under natten, även om jag laddade den, skumt det där med mobiler.
I morrn ska jag inte till skolan, ska på begravning. Så jag tänkte nog göra om mina egna naglar ikväll/morrn bitti innan den. Men vi får se...
Aja borde börja skriva nu. Puss.

Från franskt till glitter
Publicerat 2011-08-29 kl. 21:37:40

Sarah har varit här idag på återbesök efter ca. 7 veckor - och alla naglarna satt kvar, igen! Denna gång valde hon faktiskt glitter, ett blå-lila och sedan silverstenar på ring- och lillfinger, gölligt! Före och efterbild!


Hon hade själv filat ner dem och satt på ett överlack.

Kissie är helt ute och cyklar när det gäller naglar!
Publicerat 2011-08-29 kl. 17:44:57

Läs detta så förstår ni varför: http://www.kissies.se/tips-pa-hur-man-skoter-forlangda-naglar

För det första: Nagelolja är superbra om man har naglar då det stärker ens egna naglar, gelén sitter bättre och den ger näring åt nageln, vilket är super viktigt!

För det andra: Om naglarna sitter dåligt ska man inte behöva måla över dem med lack, utan då är det något som gått fel i själva nagel processen när dem gjordes.

För er som inte läste nagelvårds tipsen förut, här kommer dem igen:

Ingen har sakt att gelé är oöntåligt för det är det inte. Jag får ofta frågan av mina kunder hur de ska hålla naglarna snygga och så, här kommer därför lite tips för att underhålla naglarna lite bättre:

Varje dag
- Olja in nagelbanden minst
2 gånger om dagen

1-2/gånger i månaden
-Gå på regelbundna åter-
besök var 3e-4e vecka.
Boka dessa i förväg!

Trasiga naglar
-Hör av dej om en
nagel skulle gå av
och kom och laga den.
-Limma aldrig själv fast
en gelénagle som släppt,
det kan orsaka bakterie-
bildningar och bli infekterat.

Borttagning
-Ta alltid bort material på
rekommenderat sätt.

Längd på naglarna
-Tänk på att anpassa
längden på naglarna till din
aktivitetsnivå. För långa
naglar har större risk att slås av.

Städning och kontakt med kemikalier
Använd hanskar vid städning, diskning,
trädgårdsarbete och kontakt med
kemikalier ifall du vill vara säker på
att inte skada naglarna.

Var försiktig
-Var försikt när du öppnar bildörrar, läskburkar osv. 
-Använd skohorn och intefingrarna när du sätter på dej skorna. 
-Pilla aldrig bort materialet själv, du kan skada din egen nagel. 
-Kyla kan påverka gelénaglar så att de lättare spricker, därför 
rekommenderas vantar när du går ut.   

Dagenz naglizar
Publicerat 2011-08-28 kl. 22:50:52

Idag har jag haft två kunder, Andrea och Faster. Andrea ville ha frsnska med en gammelrosa paljett-rand på båda ringfingrarna och faster ville ha vit glitter fejdning, stilrent och snyggt!  

Facebook grupp och bloglovin!
Publicerat 2011-08-27 kl. 20:49:50

Gå gärna in och gilla min sida på Facebook och följ min blogg på Bloglovin!

Bloglovin: http://www.bloglovin.com/blog/1237834/mimmi-emilia 

Facebook-grupp: http://www.facebook.com/media/set/?id=1414296921&frecId=false&qn=1314470538&tid=235795709792511&success=6&failure=0&set=oa.245090038863078#!/groups/235795709792511/ (Mimmis Nagelhörna heter gruppen om länken inte fungerar)

Love <3

Lite franskt och lite glitter
Publicerat 2011-08-27 kl. 19:04:57

Idag har syskonen Emma och Erika varit här igen. Emma var först ut och valde franska med turkost glitter. Erika ville ha hela naglarna i Peackfärgen så därför fick jag chansen att göra mina första helfärgade naglar, och det vart faktiskt superbra! Vi piffade till det med liite glitter... Vad tycks?!  

Korallglitternaglar
Publicerat 2011-08-25 kl. 20:43:16

Idag var Amanda här första gången på några månader och gjorde sina naglar. Hon valde en korall fejdning med mörkrosa paljetter. 

Jempa-naglar
Publicerat 2011-08-24 kl. 23:40:06

Idag har min härliga barndomsvän Jennifer varit här och gjort om sina naglar igen. Denna gång breddade hon sina vyer då hon faktiskt valde glitter! Men hon började lite försiktigt med vitt glitter blandat med ljusrosa, det var super fint! Jag har både förebild (utväxt 5-6 veckor) och resultatbild. 


Före - 5 till 6 veckort utväxt utan släpp!

Efter - glittriga nya fräscha nails

Lite rastafari
Publicerat 2011-08-22 kl. 22:33:24

Idag var Milja-Karolina här för fösta gången sen jul, så det var kul! Hon ville ha rastainspirerade naglisar, så det fick bli svart fejdning med grön-röd-gula blommor.

Dagens två set naglar
Publicerat 2011-08-21 kl. 21:45:52

Idag har jag gjort Tiinas naglar och min 11-åriga kusin Felicias naglar. Tiina valde mörkblått och oranget glitter och min kusin ville ha svart/guldglittrig fejdning med guldiga dödskallar och paljetter, bådas vart superfina! 

Naglar är mitt liv
Publicerat 2011-08-21 kl. 13:36:20

Snart ringer en Tiina på dörren för att få nya fina naglar, och efter henne kommer min kusin Felicia hit för att även hon få snygga naglisar. Hörs sen! <3 

Svar på "några" frågor
Publicerat 2011-08-18 kl. 23:12:47

Linda frågar:
Hej!
Jättefina naglar! Har själv precis börjat göra egna. Har du nått tipa på vad man ska tänka på? Förstår att träning verkligen ger färdighet!
Det jag framför allt undrar är hur du får glitter på tipparna? Har fått hem ett startkit med bla glitter, men hur ska man använda det? Det framgick inte riktigt.
Kram Linda

Hejsan Linda!
Det är mycket man ska tänka på så svårt att bara skriva något sådär, läs de tidigare svaren på frågor så hittar du säkert flera tips! 
Jag blandar glittret med buildergelén och tar så pass mycket glitter att spateln jag blandar med kan stå upp i glitter blandningen. Sedan penslar jag på det när det är dags.
/Mimmi 

Sara frågar:
Super duktig! :)

Hur bygger du ut nagelbädden?
:)

Mimmi svarar:
Tack!
Jag har en speciell gelé som heter Make Up Gel. Jag använder då naturella tippar och lägger gelén så "långt ut" jag vill ha nagelbädden.
/Mimmi

Sofia frågar:
Hej! Måste säga att jag blev helt tagen av dina naglar. Jättefina! Jag ska påbörja utbildning snart och övar för fullt på vänner och mig själv ;) Men jag har en fråga, säkert en dum fråga men hur fäster man naglar/arbetar man med ett träningsfinger alt hand? Jag bara förstår inte. Limmet på tipparna fäster inte och det är just tippar mm jag vill träna med. Hur gör jag??? Tack på förhand.

Mimmi svarar: 
Hejsan Sofia! Vad roligt att höra! 
Jag förstår inte helt vad du menar men om du vill öva med tippar finns det speciella
 övningshänder man kan köpa. Kolla på internet så hittar du säkert någon. Lycka till med kursen och allt! 
/Mimmi

Anonym frågar:
Hej jag har precis börjat med naglar, men lyckas aldrig blanda glittret så det blir bra! Antingen så blir det alldeles klumpigt och jätte svårt att få på eller så blir det för tunt så glittret blir jätte "glest" hur ska jag göra?!

Mimmi svarar:
Hejsan! Se svaret ovan detta, där hittar du hur su ska blanda. Lycka till!
/Mimmi

Elin frågar:
jag är lite nyfiken på hur det funkar med f-skatt. Kan du inte berätta för mig? sitter med hemma och gör naglar och vill göra rätt för mig. hur gick du till väga och hur gör du nu när du har det?

Mimmi svarar:
Jag vet knappt själv just nu, jag håller på att lära mej så min pappa hjälper mej med allt då han har drivit eget företag förut och kan. Men det du kan göra är att gå in på bolagsverket.se och läsa, och dessutom har skatteverket en kvällskurs för bara en kväll för att lära sej lite mer. Så det kan du nog kolla upp! Hoppas det löser sej!
/Mimmi

Amanda frågar:
Åh vad roligt :D Jag har också funderat på att göra det men har varit osäker på om man får göra det om man inte har utbildning, vet du hur det är? :)

Mimmi svarar:
Ja visst! Jag var själv lite osäker på det i början... Men så här ligger det till, att skatteverket bara fixar med pengarna och jag ville bara göra rätt för mej, så de har ingenting med att göra om jag är utbildad eller inte utan det är bara pengarna som är det viktiga.
/Mimmi 

linda frågar: 
Hej! Jag tänkte fråga hur du filar naglarna? Använder du elektrisk fil och i så fall vad använder du för nån? vilket märke?

Mimmi svarar:
Hejan!
Jag använder ingen elfil faktiskt då jag är rädd att råka fila för mycket, utan jag använder vanliga bananfilar så att jag har kontroll och så att jag får formen rätt osv.
/Mimmi

Elin frågar:
Hejsan!
Jag tänker beställa grejer från Nded, Hur gör du när du ska betala? drar de pengarna direkt när man använder visa? och hur funkar förskottsbetalningen? vill ju inte att nåt ska bli fel :)

Tack för en bra blogg! 

Mimmi svarar: 
Hej hej! 
Jag betalar med kort direkt på nätet då jag tycker det är smidigast. De drar pengarna direkt men jag har aldrig upplevt det som otryggt eller så då man betalar med en dosa, om du vet vad jag menar. Hoppas du fick hjälpen du ville ha! 
/Mimmi

Angelica frågar: 

Hej! Jag har köpt eget gel kit för att göra naglar :) Tycker det är himla kul med naglar men har aldrig gjort det själv förut.

Men jag blir ju så orolig när du skriver nagellossning om man gör fel.. :/ det låter läskigt!
Vad är det för fel man ska göra då för att det ska hända?? Gör man som instruktionerna säger kan det väl inte vara någon fara eller?? Vad är det för fel man gör om man ska få så??

Tacksam för svar!

Och en sak til du är mycket duktig önskar jag bodde i närheten och kunde anlita dig :D

Mvh Angelica

Mimmi svarar:
Hejsan!
Det finns många fel man kan göra och jag vet inte ens alla. Men det kan vara att gelén släpper på sidorna och det kommer in bakterier som börjar gro, vilket kan leda till bl.a. svmp, om man får för mycket hud-kontakt med gelén kan kunden eller du bli allergisk och kanske aldrig mer ha gelénaglar. Om man rycker bort gelénaglarna på fel sätt kan det leda till nagellossning, men det finns även andra fel som kan leda till det. Läs på internet och se vad du mer kan göra för fel och vad du kan göra för att undvika dem, för det är viktigt att göra rätt. Lycka till!

Tack så jätte mycket, vad glad jag blir!

/Mimmi

Elin frågar:
Hej!
En fråga.. När du fäster stickers på naglarna, torkar du av det kladdiga då med clean off eller något för att det ska fästa bra innan man sätter på gelén som ska vara över? Eller hur gör du?

Mimmi svarar: 
Hej hej! 
Japp jag torkar först av naglarna med clean off, sedan sätter jag på klistermärkerna och efter det sätter jag på finish/glans. Om du har fler frågor är du självklart välkommen att ställa dem! 
/Mimmi 

Petra frågar: 
Hej Mimmi!
Helt fantastiska naglar som du gör:) Snälla kan du skriva vilka artikel nr det är på dina euro-line produkter... Började med naglar för några månader sedan för att fixa på mig själv och använder också euro-line. Vad rekomenderar du om man får tidigt släpp???? eller kan det kanske enbart beropå att man kommit med gelen på huden?? Tack på förhand.... //Petra:)

Mimmi svarar:
Hejsan Petra!
Tack, åh vad glad jag blir!
Jo det skulle jag kunna göra, men då gör jag det i ett eget inlägg för det i veckan, eller mejlar dej det. 
Det beror nog på precis det du skriver, gelé på huden, gelén ska vara lövtunn längst in vid nagelbanden och får absolut inte nudda nagelbanden för då släpper den. 
Lycka till med allt! 
/Mimmi 

Anomym frågar: 
Hej mimmi! Du gör verkligen suuuperfina naglar, speciellt dina egna ;) har en liten fråga bara, visste inte att du hade en lillebror, hur gammal är han?

KRAM

Mimmi svarar:
Hejsan du okände! Tack sä jätte mycket!
Min lillebror är 16 år, fyller 17 i december.
/Mimmi

Veronica skriver:
Wow, vilken blogg! älskar naglarna du målar. jag är själv en 16-åring tjej som är intresserad av naglar & måste säga att det här är en stor inspirationskälla. Du har precis fått en extra stamläsare ;)

Mimmi svarar:
Åh vad roligt att höra Veronica! Det är precis det som är meningen, att vara lite av en inspirationskälla. Lycka till med dina nagelskapelser!
/Mimmi 

  

 Dagens naglar
Publicerat 2011-08-18 kl. 22:00:38

Idag har jag gjort Saras och Hannas naglar. Båda ville ha franska fast Sara ville ha med blommor och Hanna med Leopard och torkosa paljetter, super snyggt! Jag har dessutom byggt ut bådas nagelbädd, blir sååå mycket snyggare när man gör så!  

I morrn börjar jag skolan igen...
Publicerat 2011-08-18 kl. 11:08:55

Sommaren kan jag inte påstå har gått jätte fort, men man har ju alltid lite ångest när man börjar skolan igen. Men nu äre sista året så det är bara att tuta och köra så att jag kan börja jobba med min dröm sen, naglar! I år kommer jag även ha projektarbete i skolan som kommer bestå av att göra en musikal vilket kommer ta upp mycket av min tid, och det är jag vell inte världens gladaste över då det kommer gå ut lite över naglarna... Men inte för mycket hoppas jag!

Snart kommer min lillebrors flickvän Hanna och Hannas kompis Sara hit för att göra naglar för första gången, bilder kommer sen! <3

Mina nya naglar
Publicerat 2011-08-16 kl. 10:22:43

Igår gjorde jag som sagt om mina naglar och så på bilderna kan ni se hur dem blev, jag är i alla fall jätte nöjd! Om några minuter ska jag gå till bussen för att sedan åka till landet, mys! Vi hörs kanske i morrn <3

Nu...
Publicerat 2011-08-15 kl. 12:39:38

...ska jag göra om mina egna naglar med dessa ganska höstiga men fina färger, har en idé om hur dom ska se ut så kommer bli super! Lägger upp bilder idag om jag hinner, love!

Rosa dröm
Publicerat 2011-08-14 kl. 21:49:09

Idag har min ena kusins flickvän Emma varit här för första gången för att få snygga nails. Hon gav mej lite fria händer men rosa skulle det vara, så detta blev resultatet:


Fiiiina vaa?? I love them!

Rolig nagelfakta
Publicerat 2011-08-13 kl. 23:15:22

 • Fingernaglar växer dubbelt så snabbt som tånaglar
 • Mäns naglar växer snabbare än kvinnors
 • Naglarna växer snabbare när du är gravid
 • Naglarna växer snabbare på den hand som är dominant
 • Naglarna växer snabbare på nagelbitare
 • Ju längre fingrar ju snabbare nagelväxt
 • Naglarna växer snabbast mellan 10 och 14 år
 • Naglarna växer snabbast på sommaren och vid varmt klimat
 • Naglarna växer 20% snabbare när kroppen kämpar mot förkylning 
 • Naglarna växer långsammare efter att du fyllt 20 år
 • Extrema dieter gör så att naglarna växer sakta
 • Illamående och sjukdom gör så att naglarna växer saktare
 • Lillfingret växer saktast följt av tummen
 • (Hittade faktan på en annan blogg!)

  Guld
  Publicerat 2011-08-10 kl. 13:42:13

  Idag har Andrea varit här på sitt första återbesök. Denna gång valde hon guldglitter med guldiga blom-stickers, jätte feint!

  Två systrar
  Publicerat 2011-08-08 kl. 20:29:33

  Idag var Emma tillbaka på återbesök och denna gång följde hennes storasyster med för att också få snygga nails. Emma valde min nya färg Peach med vita streck och Erika valde silver-vit glitter fejdning.

  Dagens naglar
  Publicerat 2011-08-07 kl. 22:46:29

  Idag har tre kunder varit här men jag glömde fota fasters naglar, så har bara bilder på Marias och Annas naglar. Maria ville ha stilrena franska och Anna valde ett svart glitter med vita dödskallar. Jag har före bilder på bådas, Maria var på återbesök efter ca. 3 veckor och Anna efter 2 ½ eftersom hon är nagelbitare, bådas hade suttit perfekt!


  Marias naglar - Före

  Marias naglar - Efter

  Annas naglar - Före

  Annas naglar - Efter

  Några bilder från lägret
  Publicerat 2011-08-04 kl. 21:31:44

  Här kommer några bilder från lägret i förra veckan!

  Mina nya gröna-sköna-nails
  Publicerat 2011-08-04 kl. 21:19:43

  Igår gjorde jag klart mina egna nya naglar och valde en grön färg med vita streck och ljusrosa paljetter, superfint! Denna gång förlängde jag även min nagelbädd med en hudfärgad Make Up gel, vilket vart mycket bättre än förut, övning ger färdighet! 

  Ny prislista - börjar gälla 19/8 2011
  Publicerat 2011-08-04 kl. 21:08:22

  Mina priser är väl reducerade på grund av att jag inte är utbildad än, men mina referenser är att jag har väldigt många stamkunder, och att naglarna är snygga och sitter bra. Hos salong kostar det oftast mellan 500-1000:- beroende på vad kunden vill ha. Jag arbetar endast med gelé. 
  Här är min prislista (Innehar F-skattesedel):

  Mimmis Nagelhörna
  _______________________________________________

  Nytt set gelénaglar, förlängning/engna naglar (naturell, fransk eller glitter) - 350:-

  Återbesök gelénaglar inom 3-5 veckor, förlängning/egna naglar (naturell, fransk eller glitter) - 300:-

  Nailart, fyra naglar eller färre - GRATIS  

  Nailart, fem naglar eller fler - 50:-

  Borttagning av gelénaglar - 150:-

  Lagning av nagel - 30:-

  Lackning av naglar, pris beroende på vad - 100:-/150:-   
  ________________________________________________

  Är du intresserad av att komma och få fina naglar? Tveka inte att mejla eller ringa mej på: mimmi.kindstrom@gmail.com, 070-480 60 51 

  Företag!
  Publicerat 2011-08-04 kl. 20:25:39

  Jag har startat företag nu med namnet: Mimmis Nagelhörna ! Så nu blire till att deklarera, betala skatt och skriva kvitton, men det käns jätte bra faktiskt eftersom det är mer seriöst.
  Jag kommer dock behöva höja priserna en aning och kommer publicera prislistan om något inlägg eller så.
  Idag har jag varit och shoppat och köpte däribland en del nyttiga prylar som kommer behövas, t.ex. kvittoblock, mappar, kassabok, kalender mm. 


   

  Borttagning av Noras gelénaglar
  Publicerat 2011-08-04 kl. 20:16:49

  I tisdags var Nora här för att ta bort sina naglar efter tre veckor så hon ville börja spela gitarr igen, och gitarr och långa naglar är ingen bra kombination. Här är några bilder på utväxten och sedan på naglarna när jag har målat dem.


  Tillbaka!
  Publicerat 2011-08-01 kl. 14:53:37

  Hejsan bloggen! Jag kom hem från lägret i lördags kväll och har haft det jätte bra. Har inte haft något speciellt att skriva på bloggen därför jag inte skriver förrän nu.

  Idag var Ida här på återbesök efter 5 veckor och det var en rejäl utväxt denna gång, plus att hon har filat ner dem själv ett par gånger. Denna gång valde hon lila-rosa blitter, super fint!


  Före - 5 veckors utväxt