Mösspåtagning!
Publicerat 2012-04-27 kl. 15:05:12

Idag har det varit mösspåtagning i skolan, vilket betyder att vi har tagit ett stort steg närmare själva studenten! Känns helt galet, men jag längtar som en tok!

Svar på fråga
Publicerat 2012-04-23 kl. 23:23:33

Malin frågar:
Tack för ditt svar! :)
En sak jag inte förstår är steg 11?
Har du en annan gel innan du gör fransk och sen buildergel och bygger med?
Varför gör du steg 11? Eller alltså varför lägger du inte buildergel på steg 11 också? Nu blev det surrigt men hoppas du förstår :)
Mvh Malin

Så lite så!
Steg elva är inget steg man måste göra, utan det är upp till kunden att välja om den vill ha rosa nagelbädd eller sin naturliga färg, men även upp till dej att se ifall du behöver bygga ut nagelbädden för att få det att se bra ut.

Steg elva är alltså den rosa färgen, och den läggs bara på nagelbädden, inte på själva tippen där det vita, färgen eller glittret ska vara. Du använder inte buildergelen eftersom att du vill få det vita att smälta ihop med nagelbädden sedan, utan du lägger det rosa, sedan det vita och avslutar med att bygga med buildergelen för att få det jämt och snyggt.  
Oj, svaret blev lite rörigt, men förstår du nu?!

Med Vänlig Hälsning
Mimmi

Nytt glitter och nya stickers
Publicerat 2012-04-23 kl. 22:28:24

I lördags var jag på KN Nail Products lagerränsning i Solna och köpte lite småsaker. Bland annat köpte jag ett glitter vid namn Tropical Sunset och söta rosett stickers till bra reapriser. Glittret är typ som stark aprikos färg, rosa oranget, det ska jag nog använda nästa gång jag fixar mina naglisar!


Enkla franska
Publicerat 2012-04-23 kl. 22:16:46

Igår var Maria här och gjorde sina naglar. Hon hade haft sina i nästan fem veckor, men de satt perfekt när hon kom tillbaka, som vanligt asså! Dock glömde jag ta en före bild... Denna gång valde Maria vanliga fräscha franska, vilket aldrig känns fel!


Svar på frågorna från frågestunden
Publicerat 2012-04-18 kl. 17:08:08

Emelie frågar:
Hej,
Jag undrar hur du får den perfekta c-kurvan? Du kanske kan visa någon gång? Typ video inlägg? Hade varit grymt!

Fråga två! Hur lång tid tog leveransen från nded för dig? För mig har det nu tagit tre veckor..

Jag älskar din blogg och har fått massa insperation till mina naglar! Jag ska även gå den där kursen som du ska när jag fått ihop alla pengar till den!

Hejsan Emelie!
Jag bygger en nagel i taget när jag lägger buildinglagret för att gelén inte ska rinna iväg och för att just c-kurvan ska bli som jag vill ha den. Jag ska se om jag kanske kan fixa en video, jag är inte så bra på sånt, men jag kan försöka!

Leveranstiden brukar ta ca. 1.5-2 veckor, men just nu håller nded på att flytta sina lokaler så leveranstiden är lite längre... Men tre veckor låter länge. Du kan alltid spåra paketet, det brukar jag alltid göra för att veta hur långt paketet har kommit!

Åh vad roligt att höra! Kursen kommer säkert bli toppen, all lycka till dej!
/ Mimmi

Camilla frågar:
Hej!
Jag använder oxå delar av mitt sortiment från NDED och undra nu om dit turkosa glittret du har använt på bilden nedan är ifrån nded?
Tack för en super bra blogg
Mvh Camilla

Hejsan Camilla!
Nej tyvärr, det kommer inte från den sidan, jag har köpt det i en butik i Solna som heter KN Nailpruducts. Du kan alltid chansa och beställa glitter som liknar det, tror att det är en ganska vanlig färg bland glitter hos olika negelåterförsäljare. 
/ Mimmi

Alexandra frågar:
När du lägger på rhinestones på naglarna, när sätter du dit dom då? Alltså har du på gele på dom så dom inte sticker upp ovanpå naglarna eller lägger du dom innan du lägger top coat?

Hej Alexandra!
Jag sätter på dem efter att jag har filat till formen på naglarna, efter att jag har byggt klart buildinglagret. Jag fäster dem med det sista glansgelén, så de sticker ut men de sitter fast ordentligt.
/ Mimmi

Sandra frågar:
Kan du inte lägga ut lite bilder på olika dekorationer/tips på hur man kan göra naglarna utan det vanliga franska?

Hej Sandra!
Det finns massor med bilder här på bloggen med dekorationer som kan inspirera, men jag ska se om jag kan ge fler tips om hur man kan dekorera sina naglar. 
/ Mimmi 

Eva frågar: 
Hej! Undrar oxå hur lång tid leveransen tog för dej? Har beställt och längtar efter det, hoppas inte det tar 3 veckor som Emelie har fått vänta :(

Hejsan Eva!
Leveranstiden brukar ta ca. 1.5-2 veckor för mej, men just nu håller nded på att flytta sina lokaler så leveranstiden är lite längre...
 Ja hoppas, det är aldrig kul att vänta länge på sina beställningar!
/ Mimmi

Emelie frågar:
Skulle vilja se en video från början till slut. Typ förarbete, blandning av glitter osv. Tänkte om du kunde lägga upp en :) kramis

Hej Emelie!
Jag vet att det är många som skulle vilja se en video på hur man gör, ska se om jag fixa någon, dock kommer det nog ta ett tag då jag har massor i skolan! Men jag kan göra en så snart jag får tid.
/ Mimmi

Sara-lackat frågar:
hur blandar du ditt geleglitter? eller köper du färdigblandat? :)

Hej Sara!
Jag blandar alla glitterfärger själv då det är mycket dyrare att köpa färdigblandade. Jag tar en spatel och lägger upp gelén, sedan häller jag på glitter och blandar. Man ska ha så pass mycket glitter i gelén så att spateln kan stå upp i blandningen, då vet man att det är lagom. 
/ Mimmi  

Busra frågar: 
Hej! Tack för svaret inan ska försöka göra det tunnare. Jag älskar din blogg, jag får så mycket inspiration! Tänkte fråga, vad var det som fick dig att börja? Hade du tänkt dog att du skulle utvecklads så här mycket? Varför använder du bara gelé och inte akryl? Ha en bra dag! :) försök blogga mer om du kan!

Hej igen Busra! 
Roligt att höra tjejen! 
Efter att jag hade varit på en resa i Thailand började mitt intresse. Där såg hur fint de målade med vanligt nagellack och jag fick massor med inspiration, så jag började måla med nagellack i olika mönster
 hemma. Intresset fortsatte växa och jag beställde mitt första gelékit för att kunna förstärka mina egna naglar. När mina vänner såg att jag hade börjat med gelé så ville de att jag skulle fixa deras naglar också, och sen spred sig ryktet om att jag gjorde billiga gelénaglar.

Jag trodde aldrig att jag skulle bli såhär duktig på egen hand, men om man hela tiden granskar sig själv så hittar man fel som man sedan kan lära sig att fixa. Man får aldrig nöja sig!
Jag trivs bra med gelé och jag har aldrig intresserat mej för akryl faktiskt, men får se hur det blir i framtiden. 
Du med! Det ska jag göra! 
/ Mimmi  

Ella frågar:
Hej Mimmi! Måste bara säga att jag beundrar dina naglar så mycket, du gör de så fina! Ett par frågor har jag! :) när du gör med glitter, blandar du då glittret med fin buildergel? I vad för behållare hör du det? Eller hur funkar det lixom ;)? Har du primern i lampan? Lägger du make up gel innan glitter om du ska ha det? När du målar (blommor mm) gör du det med färgad gel eller nagellack? Tack för så mkt fin inspiration!! :D

Hej hej Ella!
Åh vad roligt att höra, jag blir så glad!
När jag blandar glitter använder jag den vanliga genomskinliga buildergelen. Jag använder mig faktiskt utav vita plastmuggar som jag klipper ner så att de bara har en liten kant, typ en halv cm kvar. Sedan tar jag en spatel och lägger gelén där, och efter det häller jag på glittret och blandar. Konsistensen ska bli så pass att spateln ska kunna stå i glitterblandningen. Jag blandar i plastmuggen för att jag ska kunna kasta den efter varje gång, därför blandar jag bara lite i taget så att jag inte har massa glitterfärger stående som annars inte används.

Primern har jag inte i lampan, det behövs inte med den som jag använder i alla fall.
Jag lägger make up gelén innan glittret, annars kanske man förstör lystern av glittret.
När jag målar dekorationer använder jag oftast vanligt nagellack, men ibland använder jag akrylfärger.

Hoppas svaren kommer kunna hjälpa dej i ditt nagelskapande!
/ Mimmi

Malin frågar:
Hej!
Du gör verkligen super fina naglar!
Jag vill prova märket du jobbar med. Vilka produkter behöver jag köpa allt som allt?
Hur lång tid tar leveransen när du beställer?
Du kan gärna berätta stegvis hur du gör ett nagelset eller fyllning med produkterna du använder.
Tack för en super bra och inspirerande blogg! ;)
Mvh

Hejsan Malin!
Tack så jättemycket!
Jag har gjort ett inlägg om just detta som du kan hitta här:
http://mimmiemilia.blogg.se/2012/march/produkter.html#comment
Leveranstiden brukar ta 1.5-2 veckor för mej, ibland snabbare.
I inlägget ovan står även ordningen och hur jag gör ett nagelset, men jag ska även se till att fixa ett videoinlägg om detta, men jag vet inte till när, får se när jag har tid att fixa det.
Så lite så, roligt att du tycker det!
/ Mimmi

Ni är såklart alltid välkomna att ställa frågor, men det kan ibland ta tid innan jag svarar då jag har hemskt mycket att göra just nu, sorry för det!

Svarar i morrn
Publicerat 2012-04-16 kl. 21:24:01

Hallu alla läsare! Tänkte bara säga att jag svarar på era frågor i morrn, så ni som inte har ställt någon fråga än, passa på! Love!

Frågestund
Publicerat 2012-04-15 kl. 16:03:29


Fråga vad ni vill! Ni får svaren ikväll eller imorrn!

Svar på ett par frågor
Publicerat 2012-04-15 kl. 15:51:11

Emelie frågar:
Hej!
Jag har en fråga till dig, jag har förstått att när man gör sina naglar på salong så gör alltid nagelteknologerna rent sina "verktyg", så min fråga är helt enkelt hur gör du, hur gör du rent dina "verktyg" (filar, penslar etc.)
Gillar din blogg förövrigt!
Kram!

Hejsan Emelie!
Att rengöra alla verktyg är super viktigt för att hålla en steril miljö så att inga problem uppstår för dej eller kunden. Jag har en speciell vätska till penslarna brush cleanser och till verktygen använder jag clean off eftersom att den är bakteriedödande. Jag använder aldrig en använd fil på samma kund, utan använder en ny på varje kund då jag just tycker det är svårt att rengöra dem ordentligt.
Hoppas svaret dög!
Kram Mimmi

Busra frågar:
Hej! Jag gör naglar hemma, på mig sj o ibland på vänner om det önskas, men jag har ett litet problem. Mina naglar börjar lossna vid nagelbanden, vad kan det bero på?? Jag fixar till det vid nagelbanden precis som man ska, rengör det fint o allt som man ska men ändå så lossnar dom.. Vad kan det bero på ja behöver hjälp snälla svara så fort du kan :(

Hej hej Busra!
Det låter som att du vet hur man gör underarbetet och att du är medveten om hur viktigt det är, så det är ju en jätte bra början! Problemet jag misstänker är att du lägger gelén/akrylen (du nämnde aldrig vilket material du jobbar med) för nära nagelbanden, eller för tjockt nära nagelbanden. Materialet ska vara lövtunnt närmast nagelbanden annars släpper den, det är jätte viktigt och är ett ganska vanligt fel många gör. Jag har ritat ut på bilden för att vara extra tydlig, det är flera som har ställt liknande frågor förut.
Hoppas naglarna sitter bättre i framtiden, annars får du gärna mejla en bild så ska jag se om jag kan hjälpa dej bättre!
Ha det bra!
/ MimmiTips till alla hemmafixare som tar kunder
Publicerat 2012-04-14 kl. 15:46:16

Hejsan kära läsare! Idag sitter jag och pluggar som en liten gnu, så det gör inget att det är kallt och snöar ute. 
Idag tänkte jag dela med mig av ett utmärkt tips till alla nagel-hemmafixare som tar kunder hemma!

Jag har alltid tagit betalt kontant av mina kunder, och ibland har det varit lite struligt, kanske att någon har glömt kontanterna hemma och måste springa och hämta ut dem så att det tar massor med extra tid. Eller att kunden vill sätta in pengarna i efterhand på mitt konto, men att man måste påminna dem några gånger vilket aldrig känns kul. Egentligen gör det inte så mycket, men det finns nu något som kan underlätta!

iZattle heter den kortläsaren som du bara kan plugga in i din iPod, iPhone eller iPad och ta betalt med helt enkelt! Du skriver in summan och låter kunden sätta i sitt kort och skriva in sin kod och pengarna transfereras till det konto du själv har valt att pengarna ska hamna i, smart va?!
Själva appen och kortläsaren är gratis, det är överföringen som kostar, men det är en minisumma om man jämför med hur smidigt det är. 

Jag har själv inte testat det än, men jag har beställt en iPhone till företaget för att kunna ta betalt med kort via iZattle, dock kommer inte telefonen förrän om 6-8 veckor, så det kommer ta ett tag innan jag kan börja använda den. Det kommer kosta mej ca 10 kr per kund varje gång jag tar betalt med iZattle, men det är värt det för att slippa kontanthanteringen och göra det lättare för kunden.

iZattles hemsida: http://izattle.com 
På hemsidan kan ni hitta allt om vad det kostar, till omdömen och hur den fungerar! 

 

Svar på kommentar
Publicerat 2012-04-12 kl. 18:52:55

Alexandra skriver: Ta inte illa upp nu, ta åt dig på ett bra sätt :P Förlåt men din blogg har faktiskt blivit riktigt dålig.. Glest med inlägg, inte mycket naglar och vad hände med din header? Bloggen blev sjukt opersonlig med den nya designen.. Jag älskade att komma in här förut och se massa fina naglar och få inspiration, nu blir jag mest besviken..

Som sagt, vill inte att du ska ta illa upp utan mer ge dig en liten spark i rumpan att fixa till detta :)

Hejsan Alexandra! Jag tycker det är superbra att du skriver en kommentar som denna, för då vet jag hur ni läsare uppfattar bloggen, så tack!
Jag vet att jag gör många besvikna via att jag inte är lika aktiv längre och jag förstår dej att du till och med tycker att den har blivit dålig. Orsaken till att det är färre nagelbilder är för att jag inte tar så många kunder just nu då jag bara har ca. en och en halv månad kvar till studenten och inte har mycket tid över för naglar, men jag kan bli bättre på att ladda upp mer kontinueligt så att jag inte gör massinlägg, utan lägger upp samma dag, eller dagen efter. Jag ska se om jag kan slänga in lite andra inlägg då, som inspiration, tips och annat som har med naglar kombinerat med nagelbilderna så att fler inlägg dyker upp, hur låter det?

Dessutom är det jättebra att du uttrycker dej angående designen, jag kan försöka fixa en ny, en mer personlig precis som den gamla, men det kanske kommer ta ett tag, vill ta lite aktuella bilder först! 
Jag vill verkligen inte göra mina läsare besvikna och jag ska försöka bättra mej! Jag lova att blogga massor om nagelkursen sen, så då blir det MASSOR med naglar! 

Tack Alexandra för din kommentar!
Kram Mimmi  
 

Nu är det inte lång tid kvar...
Publicerat 2012-04-11 kl. 12:47:56

... tills att jag börjar min efterlängtade nagelkurs! Det är lite mer än en och en halv månad kvar, men jag är redan så sjukt taggad! I mitt huvud har jag redan tagit studenten så jag är grymt omotiverad i skolan just nu, men försöker kämpa på så gott jag kan. Jag bryr mig mer om vissa ämnen än andra kan man säga... Men jag blir så rastlös och inspirerad när jag tänker på att kursen snart börjar, all kreativitet vill bara ut nu, nu, nu! 
Det börjar även bli dags att leta plats på salong snart, det är bra att vara ute i god tid har jag lärt mej, så det måste jag ta tag i också. Mycket att tänka på nu ett tag framöver men det kommer bli en grymt rolig resa mot framtiden!  

 

Mina påsknaglar
Publicerat 2012-04-11 kl. 12:21:05

I påsk har mina naglar sett ut såhär:


Vad tycks?! Själv tycker jag inte att de bara passar in på påsken, utan korset gör de även mycket modeinriktade!

Mammas naglar
Publicerat 2012-04-11 kl. 12:10:06

I förra veckan gjorde jag mammas naglar, innan hade hon haft en mörkrosa glitterfärg, men valde att byta till en ljusturkos färg denna gång med en handmålad japansk kvist. Ps. bilderna blev inte superbra denna gång! 


Mammas naglar före - ca. 3 veckors utväxt, hennes naglar växer som ogräs! 

Mammas naglar efter! 

Bloggkrångel
Publicerat 2012-04-02 kl. 21:31:46

Just nu ser inte bloggen ut som den ska för mej, vet inte om ni har samma "problem", men menyn har hoppat ner... Ska åtgärda det i morrn, så att ni vet!

Veckans naglar
Publicerat 2012-04-01 kl. 19:59:58

Hejsan bloggen, det vá ett tag sen!
Jag har fullt upp just nu innan studenten med plugg och mer plugg, men nu äre inte långt kvar, 2 månader exakt idag!
Här kommer i alla fall bilder på mina senaste skapelser:


Orangea och gröna på Maria, påsken är ju påväg!

Tiinas naglar med påskinspiration, påsken är ju trots allt en kristen högtid i skuggan av alla kycklingar och påskharar...
Tess gjorde naglar för första gången på jätte länge, detta blev resultatet på hennes små nagelbitarnaglar
Tinas naglar före - 4 veckors utväxt
Tinas naglar efter, denna gång valde hon illrosa!
Gulliga Anna var här idag och hon valde då den våriga färgen svart haha